Un val de critici, în contextul pandemiei de coronavirus, a determinat Casa Regală să anuleze un eveniment important.

Mai exact, regele Olandei și-a anulat vacanţa din Grecia.

După un val de critici, venit din partea opoziției, familia regală olandeză şi-a anulat vacanţa în Grecia în contextul pandemiei de coronavirus.

 

 

„Am văzut reacţiile oamenilor la relatările apărute în presă. Sunt vehemente şi ne-au impresionat”, se spune în comunicatul familiei regale, publicat vineri seară.

„Nu vrem să lăsăm nicio urmă de îndoială: pentru a înfrânge COVID-19, este necesar să urmăm recomandările”, au precizat repreezentanții familiei regale, citate de DPA.

 

Membrii opoziţiei şi ai partidelor de la guvernare l-au criticat pe regele Willem-Alexander, de53 de ani, şi pe familia acestuia pentru că au zburat cu avionul guvernamental către locuinţa lor de vacanţă din Peninsula Peloponez.

Despre călătorie s-a aflat doar din relatările media.

În virtutea calităţii sale de şef de stat, regele ar fi trebuit să urmeze recomandările guvernului de a rămâne „aproape de casă” pe cât posibil, a spus Joost Sneller, din partea partidului D66, aflat la conducere.

Călătoria făcută de familia regală a fost „absurdă şi de neînţeles”, a adăugat acesta.

Și parlametari din alte partide au făcut comentarii similare, solicitând un punct de vedere din partea premierului Mark Rutte.

Şeful guvernului a anunţat, vineri seară, că a fost informat despre planurile de vacanţă ale regelui, potrivit agenţiei olandeze de ştiri ANP.

Pe fondul creșterii numărului de personae infectate cu noul coronavirus, măsuri mai stricte au fost introduce, recent, în Olanda.

Printre altele, barurile şi restaurantele se vor închide timp de patru săptămâni.

Autorităţile au raportat, vineri, circa 8.000 de noi cazuri de infectare cu coronavirus înregistrate începând de joi seară, un nou record zilnic.

Însă, transmit agențiile de presă, nu a fost emis, încă, vreo avertizare referitoare la un risc crescut de infectare cu coronavirus pentru regiunea din Grecia în care se află vila regelui Willem-Alexander, transmite Agerpres.

Cozmin Gușă aruncă bomba! Noul cuplu nociv de pe scena politicii românești

Mesaj clar de la NATO pentru Erdogan. Îi este interzis