Evenimentul Zilei > EVZ Special > Rafa Nadal dovedește că este cu adevărat regele zgurei. S-a încununat la Roland Garros
Rafa Nadal dovedește că este cu adevărat regele zgurei. S-a încununat la Roland Garros

Rafa Nadal dovedește că este cu adevărat regele zgurei. S-a încununat la Roland Garros

Jucătorul spaniol Rafael Nadal a câştigat duminică finala probei masculine de simplu a turneului de Mare Şlem de la Roland Garros, trecându-şi în palmares al 13-lea titlu pe zgura pariziană.

 

Rafael Nadal (34 de ani, 2 ATP) s-a impus în fața lui Novak Djokovic (33 de ani, 1 ATP), scor 6-0, 6-2, 7-5, în finala de la Roland Garros.

El a egalat, totodată, recordul de 20 de trofee de Marele Şlem deţinut de elveţianul Roger Federer.

Rafael Nadal (34 de ani, 2 ATP) și-a confirmat încă o dată statutul de „rege al zgurii” și s-a impus în fața lui Novak Djokovic (33 de ani, 1 ATP), scor 6-0, 6-2, 7-5, în finala de la Roland Garros, ajungând la al 13-lea succes la turneul din capitala Franței!

Rafa Nadal și-a confirmat încă o dată statutul de „rege al zgurii”. În fața liderului ATP, spaniolul a avut o prestație extraordinară, fiind în control total în primele 2 seturi. 13 finale la Roland Garros, 13 victorii pentru Rafa, care a început ca din tun finala de la Paris. 6-0 după 46 de minute, iar apoi un set în care Novak a demonstrat că poate riposta, reușind să câștige două gameuri.

Al treilea act a fost cel în care orgoliul și abilitățile lui Novak au ieșit la iveală, sârbul reușind să îi pună mari probleme ibericului. A reușit primul și singurul său break din meci și a fost la un game de a câștiga setul, însă Rafa a rămas de neclintit. Nadal a apelat la toate loviturile din arsenalul său variat și s-a impus, 7-5, ultimul punct al meciului fiind adjudecat printr-un as!

Rafa Nadal are 100 de victorii la Roland Garros. A pierdut doar 2 meciuri pe zgura franceză, în întreaga carieră!

Cu acest triumf de la Roland Garros, Nadal ajunge la 20 de victorii în turneele de Grand Slam, recordul all-time din circuitul masculin, deținut de rivalul Roger Federer (39 de ani, 4 ATP).

17 turnee de Grand Slam câștigat Novak Djokovic în cariera sa. Doar unul la Roland Garros.

Rafa Nadal va primi 1,6 milioane de euro pentru triumful de la Roland Garros. De cealaltă parte, finalistul Novak Djokovic a câștigat un cec de 850,500 euro pentru performanța sa, scrie GSP.