Fostul preşedinte Traian Băsescu a anunţat Guvernul că este dispus să se mute în vila Gogol după 15 iunie, dar a avertizat că nu sunt respectate mai multe cerinţe, precum protecţia locatarilor, şi că inclusiv premierul Victor Ponta va răspunde pentru posibile incidente. El a mai arătat că imobilul nu dispune de spațiu pentru un cabinet de lucru, nu are un salon de primire pentru vizitatori, nu beneficiază de garaj.


FOTO: Traian Băsescu va avea vedere în spatele bloculuiPentru rezolvarea parţială a problemelor, fostul preşedinte a solicitat repartizarea unui spaţiu pentru birou într- un alt imobil, indicând în acest sens un apartament de pe strada Mihai Eminescu.


FOTO: La vila din strada Gogol, muncitorii lucrau ieri de zorApartamentul este la parter

Doar claxoanele isterice ale şoferii nervoşi că nu pot înainta decât cu viteza melcului „animau”, ieri, strada Mihai Eminescu. Aşa poate fi descrisă zona unde Traian Băsescu a cerut spațiul pentru birou. Culmea, la o aruncătură de băţ de Piaţa Romană. Nu este o vilă cu multe etaje sau cine ştie ce conac. Este pur şi simplu un bloc de locuinţe construit prin anii ’70. Mai degrabă seamănă cu un imobil de la Piaţa Obor sau cu unul dintr-o zonă mai sărăcăcioasă nicidecum cu un bloc în care fostul şef al statului își va primi oaspeții. „Aici va sta Băsescu, chiar la parter”, ne-a povestit, ieri, un vecin care tocmai ieşea din bloc.


FOTO: Gyorgy Frunda, în timp ce intra ieri în imobilul de pe Eminescu Biroul lui Frunda

În blocul de lângă Piaţa Romană, construit din cărămidă, semn că e o construcţie solidă, locuiesc şi alte personalităţi. Potrivit unor vecini, în acest imobil ar locui şi Augustin Zegrean, preşedintele Curţii Constituţionale. Şi lista continuă. Tot aici ar locui şi Tiberiu Niţu, procurorul general al României. Reporterii EVZ s-au întâlnit ieri cu Gyorgy Frunda, care se grăbea să intre în imobilul din strada Mihai Eminescu. „Este un bloc normal. Nu e nimic luxos aici. Eu am doar biroul în acest loc”, ne-a declarat Frunda, consilier onorific al premierului Victor Ponta.


FOTO: Scrisoarea trimisă Guvernului