Evenimentul Zilei > Actualitate > Scrisoare surpriză primită de președintele Klaus Iohannis din partea PSD
Scrisoare surpriză primită de președintele Klaus Iohannis din partea PSD

Scrisoare surpriză primită de președintele Klaus Iohannis din partea PSD

Marcel Ciolacu i-a cerut lui Klaus Iohannis să reglementeze modul în care vor primi bani, începând de anul viitor, comunitățile locale.

Marcel Ciolacu, presedintele PSD, i-a trimis o scrisoare deschisă lui Klaus Iohannis și i-a cerut să intervină pentru ca Guvernul să schimbe modul în care este repartizat bugetul către comunitățile locale. El a acuzat că liberalii nu au alocat bani către primăriile care sunt conduse de PSD.

„Vă scriu cu indignarea pe care cu siguranță o vor avea milioane de români după ce vor lua act de modul în care sunt împărțiți banii publici către comunitățile locale de către actualul Executiv condus de PNL.

Hotărârea de Guvern prin care sunt repartizate fondurile publice pentru plata cheltuielilor de funcționare și asistența socială sau protecția copilului este de-a dreptul scandaloasă! Comunități întregi nu primesc niciun leu, iar altora li se repartizează sume absolut ridicole, doar pentru faptul că acei cetățeni au îndrăznit să voteze altceva decât PNL sau USR.

„O astfel de politică primitivă este total inacceptabilă”

Este un abuz intolerabil comis de un partid care tocmai a fost sancționat sever prin vot pentru modul catastrofal în care a guvernat. În loc să își însușească sancțiunea populară și să își corecteze conduita politică, acest partid continuă să îi împartă pe români în buni și răi, după culoarea partidelor pe care le votează. O astfel de politică primitivă este total inacceptabilă într-un stat membru al Uniunii Europene!”, a spus Ciolacu în scrisoarea respectivă.

„Fac așadar apel la rolul de mediator pe care vi-l conferă Constituția în calitatea dumneavoastră de președinte AL TUTUROR ROMÂNILOR!
Vă solicit să interveniți imediat pentru înlăturarea acestui abuz de neîngăduit! Vă solicit să cereți Guvernului să slujească interesul public, nu interesul de partid! Vă solicit să restabiliți echilibrul în societatea noastră care a fost prea mult timp divizată de ostilitatea, ranchiuna și agresivitatea discursului politic din ultimii ani electorali.

„Vă cer să fiți om!”

Campania electorală tocmai s-a încheiat. Nu mai e timp de confruntări politice. Suntem în plină criză sanitară, iar la orizont se anunță o criză economică de proporții. Mai mult decât oricând este nevoie de înțelepciune, de echilibru, de conlucrare și de echitate socială.
În numele comunităților locale care nu au primit niciun leu sau doar sume jignitoare vă cer să fiți PREȘEDINTELE TUTUROR ROMÂNILOR!

În numele milioanelor de concetățeni pedepsiți în mod nedrept de acest Guvern iresponsabil, vă cer să fiți ROMÂN! În numele miilor de copii șterși de pe lista Guvernului PNL cu repartizarea fondurilor publice vă cer să fiți OM!”, a mai afirmat liderul PSD.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.