Evenimentul Zilei > Social > PERICOLUL din ȘCOLI. Ministerul Educației a făcut SOLICITAREA. Vor fi MONITORIZĂRI
PERICOLUL din ȘCOLI. Ministerul Educației a făcut SOLICITAREA. Vor fi MONITORIZĂRI

PERICOLUL din ȘCOLI. Ministerul Educației a făcut SOLICITAREA. Vor fi MONITORIZĂRI

În urma epidemiei de gripă din țară, Ministerul Educației a solicitat inspectoratelor scolare monitorizarea evoluției cazurilor de gripă și a infecțiilor respiratorii prezente în unitățile de învățământ.

„Ca urmare a creşterii semnificative, la nivel naţional, a cazurilor de îmbolnăvire prin gripă şi luând în considerare recomandările Ministerului Sănătăţii, Ministerul Educaţiei Naţionale a transmis inspectoratelor şcolare judeţene/Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti o notă în care solicită monitorizarea evoluţiei cazurilor de îmbolnăvire prin gripă şi infecţii respiratorii în unităţile de învăţământ din subordine”, se arată într-un comunicat al MEN.

Astfel, potrivit MEN, în toate şcolile din ţară se va efectua zilnic, la începutul orelor de curs, un triaj epidemiologic, în vederea identificării preşcolarilor/elevilor cu simptomatologie de boală, în special respiratorie (febră, tuse, strănut, stare fizică alterată).

Numărul de cazuri identificate va fi raportat zilnic inspectoratelor şcolare, medicul din unităţile de învăţământ urmând a face preşcolarilor/elevilor recomandările ce se impun, precizează reprezentanţii MEN, informează Agerpes.