Schimbare la nivel înalt în Spitalul Colentina. Cine a ocupat funcția de conducere

Schimbare la nivel înalt în Spitalul Colentina. Cine a ocupat funcția de conducere Spitalul Colentina. Sursa foto: Arhiva EVZ

Medicul va suplini golul lăsat de plecarea Sabinei Zurac din funcția de director.

A fost decis omul care va ocupa funcția de director medical al Spitalului Colentina. Este vorba despre doctorul Victor Cauni, care își va prelua atribuțiile începând de miercuri, 21 octombrie. Postul a rămas vacant, după ce profesor doctor Sabina Zurac și-a dat demisia. Ea a rămas în funcție până la data de 16 octombrie, chiar dacă a anunțat chiar de la începutul lunii că vrea să demisioneze, conform Antena 3.

Deși nu se cunosc exact motivele pentru care Sabina Zurac a renunțat la funcția de conducere pe care o deținea la Spitalul Colentina. Se pare că unul dintre motive are legătură cu transformarea unității spitalicești într-o entitate destinată exclusiv cazurilor de coronavirus.

„Avem doar 257 de paturi”

Ne puteți urmări și pe Google News

„Nu ar trebui să discriminăm pacienţii non-Covid cu comorbidităţi grave care, ne place sau nu, sunt mult mai mulţi decât cei Covid. Spitalul are 28 de secţii şi se va trece etapizat la repartizarea întregii capacităţi a spitalului pentru pacienţii pozitiv Covid, dar nu sunt foarte multe paturi, în condiţiile speciale de acţiune în sistem Covid. Avem doar 257 de paturi, iar în zona ATI doar 29 de paturi, fără posibilitatea de a se extinde”, spunea Victor Cauni la Antena 3.

Un mare spital din Capitală, exclusiv pentru COVID-19. Ce se întâmplă cu ceilalți pacienți

Demisie de ultimă oră! Directorul medical al Spitalului Colentina pleacă din funcție

Noul director medical de la Spitalul Colentina mai afirma că, în ultima lună, activitatea a fost una mixtă. „Noi considerăm că spitalul ar fi mult mai util pentru sistemul de sănătate funcţionând în sistem mixt, adică şi cu pacienţi Covid şi cu pacienţi non-Covid.

În 5 luni de zile cât unitatea sanitară a funcţionat Covid, pe secţia de Urologie au fost internaţi 61 de pacienţi şi doar 10 pacienţi trataţi de urgenţă urologică în 5 luni. De o lună de zile, activitatea s-a desfăsurat mixt, pe secţie am tratat 200 de pacienţi non-Covid cu urgenţe urologice şi doar doi pacienţi cu urgenţe urologice Covid pozitiv.”