Evenimentul Zilei > Actualitate > Scene șocante în Spania. O româncă, găsită moartă. Se cere ajutorul autorităților române
Scene șocante în Spania. O româncă, găsită moartă. Se cere ajutorul autorităților române

Scene șocante în Spania. O româncă, găsită moartă. Se cere ajutorul autorităților române

Poliția catalană face un apel pentru identificarea unei tinere care s-a spânzurat în urmă cu doi ani și despre care se crede că ar fi româncă.

Poliția catalană, Mossos d’Esquadra, solicită ajutor pentru identificarea unei femei care a fost găsită moartă. Poliștii cred că este vorba despre o sinucidere. Ea a fost găsită spânzurată, iar oamenii legii au indicii că aceasta era de origine română. Drept urmare, aceștia fac apel la instituțiile media pentru a ajunta la identificarea femeii.

Tânăra a fost găsită spânzurată, în urmă cu doi ani, în data de 4 august 2018, pe teritoriul unei ferme din Sant Julià de Ramis. Este vorba despre o localitate relativ micuță, situată în apropierea orașului Girona, în provincial cu același nume.

Ferma în care a fost găsită femeia este relativ izolată, situată în mijlocul unor câmpuri la aproximativ patur kilometri de șoseaua care face legătura cu Franța.

Semnalmentele tinerei

Investigațiile autorităților nu au reușit să ducă la o pistă care să ajute la identificarea femeii. Mai mult, aceștia nu au găsit asupra ei bijuterii, documente de identitate ori alte obiecte personale care să ajute la identificare. Singurul indiciu care poate ajuta la identificarea femeii este un tatuaj, în limba ebraică, pe braţul stâng. Cuvântul tatuat este „succes”.

Medicii care au realizat autopsia cred că tânăra avea aproximativ 30 de ani, în momentul sinuciderii. Ea era îmbrăcată în blugi de culoare neagră, adidași Nike, de aceeaşi culoare şi un tricou cu mânecă lungă albastru cu dungi albe. Culoarea părului este blond, iar înălţimea este de 1.60m.

Poliţiştii cred că tânăra este originară din Europa de est, dar nu au reușit să stabilească exact dacă este vorba despre Moldova, România sau Polonia.

Cei care se ocupă de anchetarea acestui caz au trimis un raport atât către Interpol, dar şi Europol şi au pus ADN-ul tinerei şi amprentele în mai multe baze de date, în speranța că astfel se va ajunge la identificarea sa. Până în prezent, însă, nu au obținut nici un rezultat, motiv pentru care poliţia catalană a transmis o fotografie în ideea că aceast lucru va ajuta la identificare.