Mai mult, nici paza spitalului și nici trecătorii nu ar fi încercat să îl ajute.

Din multe imagini, filmate în noaptea de joi spre vineri de trecători, se poate observa cum un cadru medical se apropie la nici doi metri de bărbatul care zăcea pe caldarâm, dar doar pentru a prelua un pachet de la aparținătorii unui pacient internat în spital. Reprezentanții Spitalului Floreasca spun că se fac verificări și că bărbatul respectiv ar fi refuzat să fie consultat de medici, pentru că era într-o stare avansată de ebrietate.

În cele din urmă, acesta a fost internat în spital pentru că amenința că se sinucide, potrivit polițiștilor.

„La data de 26 iunie a.c., în jurul orei 22:00, Secția 1 Poliție a fost sesizată prin apel 112 că o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice se aruncă în fața mașinilor. La fața locului au sosit polițistii care l-au depistat pe bărbatul în cauză, acesta aflat sub influența băuturilor alcoolice nu a fost coerent și a declarat polițiștilor că dorește să se sinucidă. Bărbatul a fost identificat și condus la o unitate spitalicească unde a fost internat”, au declarat polițiștii.

Reprezentanții spitalului au declarat pentru Digi24 că au început verificări preliminare și că, din primele informații oferite de pesonalul care a fost de gardă, bărbatul ar fi intrat în zona de triaj, dar apoi ar fi plecat și s-ar fi culcat în fața spitalului. Personalul medical ar fi încercat să-l ajute, dar bărbatul ar fi devenit agresiv, astfel că la un moment dat paza spitalului ar fi chemat polția în ajutor. Ulterior, bărbatul ar fi cumpărat alcool de la un magazin din apropierea spitalului, chiar dacă era deja în stare de ebrietate, potrivit reprezentanților spitalului.

La spitalul Floreasca va fi începută o anchetă pentru a se afla clar ce s-a întâmplat. Vor fi studiate și imaginile de pe camerele de supraveghere ale spitalului.