Evenimentul Zilei > Social > Scene de groază la Salzburg. Româncă ucisă de bărbatul ei
Scene de groază la Salzburg. Româncă ucisă de bărbatul ei

Scene de groază la Salzburg. Româncă ucisă de bărbatul ei

O tânără mamă româncă a fost victima unei crime cumplite luni seară, la Salzburg, în Austria. Ea a fost ucisă de propriul soț, în camera alăturată celei în care dormeau fiicele ei.

O tânără mamă româncă a fost victima unei crime cumplite luni seară, la Salzburg, în Austria, fiind ucisă în camera alăturată celei în care dormeau fiicele ei. Criminalul e chiar soțul victimei, relatează cotidianul regional Oberbayerisches Volksblatt.

Criminalul a lovit cu cuțitul de mai multe ori

În noaptea de duminică spre luni (22 martie), un tânăr de 26 de ani și-a înjunghiat soția, Diana L. în timp ce copiii lor dormeau în camera alăturată. Criminalul, de origine sârbă, a lovit-o pe soția lui româncă de mai multe ori cu cuțitul în partea de sus a pieptului și în gât. Conform propriilor declarații, bărbatul de origine sârbă, Nenad L. și-a ucis soția din cauza divorțului iminent. După crimă, el s-a predat poliției.

Fiicele cuplului, două la număr, o fetiță de 3 ani și surioara ei de 7 luni, dormeau în camera alăturată în noaptea uciderii mamei lor. Alarma pentru forțele de ordine a fost dată la miezul nopții, când sârbul s-a predat la secția de poliție din gara principală din Salzburg și a recunoscut crima. Imediat după uciderea soției, el a sunat-o pe bona fetițelor și a întrebat-o dacă poate să vină să stea cu ele imediat. „Pentru ca bona să nu o găsească pe femeia moartă imediat, a ascuns cadavrul în lada de la o canapea”, a declarat Nina Laubichler, de la poliția din Salzburg, după primul interogatoriu al criminalului.

Cadavru sub canapea. Sârbul mai încercase o dată și a primit atunci 10 luni închisoare

Împreună cu părinții româncei de 22 de ani, polițiștii au intrat apoi în apartament și au găsit cadavrul sub canapea. Totul corespundea descrierilor făcute de presupusul autor al crimei. În apartamentul de la etajul etajul patru al unei clădiri rezidențiale din cartierul Schallmoos, părinții victimei și fetițele ei au primit și primul sprijin psihologic necesar în asemenea condiții.

Crima de luni noaptea a fost oarecum anunțată în urmă cu trei luni, atunci când bărbatul și-a atacat soția și fratele cu un cuțit, chiar în ziua sărbătorii de Crăciun. El a lovit-o pe soacra lui și l-a rănit pe socru, care încerca să-l dezarmeze. În cele din urmă familia a reușit să-l izoleze pe balcon. De acolo, bărbatul sârb a și fost arestat.

Un tribunal local l-a condamnat la 12 luni de închisoare, între care 10 de probă. În aceste condiții, atacatorul a fost eliberat din arest pe 24 februarie și s-a întors la soția sa. Astfel, el încălca un ordin de restricție. Criminalul a recunoscut că era înnebunit de divorțul iminent intentat de tânăra lui soție. E posibil să fi existat o ceartă între cei doi, sfârșită tragic pentru tânăra mămică, mai relatează sursa citată.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.