Evenimentul Zilei > Economie > Scenariu sumbru pentru 2023. „E evident că economia României încetinește. E un mare semnal pentru noi”
Scenariu sumbru pentru 2023. „E evident că economia României încetinește. E un mare semnal pentru noi”

Scenariu sumbru pentru 2023. „E evident că economia României încetinește. E un mare semnal pentru noi”

Adrian Câciu, ministrul de Finanțe din Guvernul Ciucă, a declarat că adevăratele probleme vor apărea în România din 2023. El a precizat că economia țării este la pământ și că oamenii se vor confrunta cu o sărăcie lucie.

Adrian Câciu, ministrul de Finanțe din Guvernul Ciucă, a precizat că economia României este la pământ și că acest lucru se va vedea din 2023. El a anunțat și la ce să se aștepe românii de anul viitor.

„E evident că economia încetinește, s-a văzut asta și în datele de la INS. E un mare semnal pentru noi. Ca să compensezi această încetinire trebuie să vii cu influzie de capital, prin diverse canale. O măsură se resimte în trei luni de zile în rezultatele unei economii. Încercăm să avem mai multe programe pentru producția internă”, a declarat Adrian Câciu. „Suntem cu peste 20% mai multe investiții față de anul trecut”, a continuat oficialul Guvernului Ciucă.

El a mai declarat că Guvernul va ajuta românii și că va da voucherele pentru a face față facturilor uriașe și scumpirilor. „Avem vouchere pentru energie 100%, bani la europeni”, a precizat ministrul.

Adrian Câciu a declarat că punctul de amendă nu va fi majorat, deși salariul minim va crește din 2023, potrivit Digi24.

sursa: Arhiva EVZ

Cresc salariile în România

În timp ce Adrian Câciu declară că economia țării se prăbușește, Marius Budăi anunță beneficii pentru români din 2023. „Noutatea este că salariul de 3.000 de lei va fi nefiscalizat, Guvernul vine în sprijinul oamenilor de afaceri. De la 2.550 de lei, guvernul vine cu 200 de lei nefiscalizați, angajatorul mai pune 250 de lei”, a mai declarat Budăi.

Persoanele cu dizabilități (n.r. – cu handicap) vor primi a 13-a indemnizație, a mai anunțat ministrul. „Alocațiile pentru copii vor avea un plus cu rata inflației, iar veteranii și văduvele de război vor avea un plus de 30%”, a mai declarat oficialul PSD.

Amintim că și punctul de pensie va fi majorat cu 12,5% din 2023. Pe lângă punctul de pensie, coaliția de guvernare a ajuns la un acord cu privire la acordarea unui ajutor financiar pensionarilor care încasează sub 1.500 de lei. Aceștia vor primi 1.000 de lei în plus. De asemenea, un ajutor de 800 de lei vor primi și cei care încasează pensii de până la 2.000 de lei pe lună. În cazul celor care au venituri de până la 3.000 de lei, ajutorul financiar plătit de stat va fi de 600 de lei.