Evenimentul Zilei > Actualitate > Scandal monstru în sânul unei comunități religioase. Pastor acuzat de fapte teribile
Scandal monstru în sânul unei comunități religioase. Pastor acuzat de fapte teribile

Scandal monstru în sânul unei comunități religioase. Pastor acuzat de fapte teribile

Un scandal de proporții a explodat în sânul comunității penticostale din România. Unul din liderii bisericii e acuzat de fapte oribile: abuzuri fizice împotriva minorilor și violuri.

Pe numele unui pastor penticostal din Cluj celebru în toată țara, a fost depusă o plângere la Poliție, fiind acuzat de grave abuzuri împotriva copiilor, de către un tânăr care a crescut în casa de tip administrată de acesta. Este vorba de Paul (Pavel) Crișan, care, împreună cu actuala soție, se ocupă de casa tip familial Dove din Târgu Mureș.

Csaba Vas, 27 de ani, tânărul penticostal care îl acuză pe pastorul clujean, este acum căsătorit. El detaliază în plângerea depusă poliției cât de cumplită a fost viața instituționalizată.

Conform acestuia, când avea aproximativ 10 – 11 ani era pus, împreună cu ceilalți copii, să le maseze pe angajatele Casei Dove care erau complet dezbrăcate. În plus, pastorul este acuzat că îi bătea pe copii ori de câte ori avea ocazia. Oroarea e întregită de acuze la adresa psihologului stabilimentului care, deși știa ce se întâmpla, le spunea copiilor să nu spună nimănui, altfel vor fi dați afară, arată Gazetadecluj.ro.

”Am depus o plângere penală împotriva lui Paul (Pavel) Crișan pentru că la Casa Dove, de care se ocupă el împreună cu soția lui, am trăit coșmarul vieții mele. (…) Aceste abuzuri fizice și morale ne-a afectat modul de gândire, psiholoaga Stefan Camelia știind că în casă se întâmplă lucruri indecente între copii și personalul de acolo, neluând măsuri, ne amenința că ne dă afară din casă și că ne bate (lucru care se și întâmpla des).

Mai erau și zile în care ne punea Paul (Pavel) Crișan să îi masăm picioarele (el având dureri) însă am observat că nu îi plăcea să fie și alții în anturaj, iar astfel ne trimitea afară să rămână singur ce cel/cea care îl masa. Copii frați din casa Dove au avut de multe ori relații intime fiind influențați de ”educația” unor angajate, devenind o plăcere și nu mai era niciun control asupra acestui lucru”, a notat Csaba vas în plângerea penală, mai arată sursa citată.

Tânărul relatează că, după ce a împlinit vârsta de 20 de ani a devenit ”sclav” în fabrica unui sponsor olandez al Casei Dove. Timp de peste șase ani, fără acte, a fost bătut, amenințat și abuzat. În final, a fugit de acolo, a descoperit că banii pentru care muncise au fost retrași de angajator. În final s-a căsătorit și înceracă să își facă ordine în viață. Așa a ajuns să dea în vileag toate ororile prin care a trecut.

Pastorul e acuzat și de viol

Tânărul de 27 de ani nu e singurul care îl acuză pe pastorul penticostal de comportament violent. Potrivit unei alte reclamații, acesta e acuzat de verișoara fostei sale soții, că ar fi hărțuit-o și violat-o în mașina cu care pastorul făcea acțiuni de misionariat. ”Cu mare durere în suflet și cu regret etern, vă mărturisesc înaintea Domnului Isus că Paul (Pavel) Crișan m-a violat în mașina lui de fiecare dată când mergeam în misiune.

De multe ori am sărit afară din mașina lui și o luam la fugă pe șosea doar ca să scap de el, dar el de fiecare dată m-a prins din nou și mă băga în mașină, mă umilea, îmi spunea că sunt o curvă, mă batjocorea în tot felul și mă amenința că mă omoară”, arată femeia, conform aceleiași surse. Aceasta susține că pastorul era violent și că întreținea relații intime cu mai multe femei din comunitate.

Pe de altă parte, pastorul neagă toate acuzațiile. Avocatul acestuia, Adrian Spatariu, a declarat presei că acuzațiile nu au fost aduse în mod oficial. și că, momentan ar exista ”discuții”.