Evenimentul Zilei > Politica > Scandal între 90 de liberali în mijlocul războiului dintre Cîțu și Orban. “Dar de ce vă interesează?”. VIDEO
Scandal între 90 de liberali în mijlocul războiului dintre Cîțu și Orban. “Dar de ce vă interesează?”. VIDEO

Scandal între 90 de liberali în mijlocul războiului dintre Cîțu și Orban. “Dar de ce vă interesează?”. VIDEO

Scandal la filiala PNL din Bârlad, după ce 90 de membri ai partidului nu au fost lăsați să participe la alegeri.

În mijlocul războiului PNL, un scandal de amploare s-a iscat între membrii filialei PNL Bârlad, județul Vaslui, unde alegerile sunt contestate de 90 de membri ai partidului. Deși aveau cotizațiile plătite la zi și erau prevăzuți în baza de date, membrii nu au fost primiți la alegeri.

Mai mult decât atât, revoltele s-au întețit când s-a aflat că fostul consilier local Georgică Vulpe nu a fost nici el primit în sală. Edilul Dumitru Boroș a declarat că, din moment ce Georgică Vulpe a demisionat din partid, nu mai are voie să candideze. Consilierul a depus, în termen statutar, cererea de revenire în partid.

Primarul Boroș e revoltat. “Dar de ce vă interesează?”

Cei 90 de membri ai partidului au înaintat contestațiile către Comisia de Organizare a Congresului Liberal (COCON).

Solicitat să argumenteze situația în cauză, edilul municipiului Bârlad s-a arătat extrem de revoltat. “Dar de ce vă interesează că nu sunt primiți acești oameni? Și aseară, când au fost alegerile la Murgeni sau în altă comună, membrii cotizanți ai PNL-ului au fost scoși afară în ploaie, atunci nu v-a interesat?”, s-a exprimat Dumitru Boroș.

Reprezentantul alegerilor locale, Garincea Onofrei, a renunțat să semneze procesul verbal al ședinței ce a avut loc, ca urmare a neregulilor comise. El i-a transmis primarului că nu se poate compromite prin semnarea actului, dată fiind poziția pe care o ocupă.

Dumitru Boroș susține că nu a primit dovada plății cotizațiilor

Primarul Bârlad și-a motivat decizia susținând că nu a primit dovada plății cotizației de către membrii amintiți. Trezorierul de la Vaslui, Simona Polak, a transmis, însă, că un astfel de document nu poate fi pus la dispoziția întregii formațiuni politice.

“Extrasul de cont este un document cu regim special al partidului, care conține date cu caracter personal și nu poate fi pus la dispoziția întregului partid. Ar fi o încălcare a regimului datelor cu caracter personal, prevăzut în Legea 363/2018, iar eu, în calitate de trezorier, nu pot face acest lucru. I-am trimis lista oficială cu cei 78 de plătitori, pe care mi-am asumat-o cu semnătură și stampilă. Nu înțeleg de ce domnul primar vrea neaparat să primească extrasul de cont, știind, ca avocat, că acest lucru nu se poate”, a spus Simona Polak.

Ce spune conducerea PNL despre scandalul de la Bârlad

Fostul consilier local Garincea Onofrei l-a mai informat pe primarul municipiului că vicepreședintele partidului, Florin Roman, și secretarul general, Robert Sighiartău, au fost informați cu privire la situația alegerilor.

Conducerea PNL a transmis că va analiza situația și va acționa în consecință, joi, 17 iunie, conform vremeanoua.ro.

Membrii partidului care au contestat alegerile filialei au fost ținuți afară, fără a putea participa la alegeri. Cu ei s-a aflat și contracandidatul edilului Dumitru Boroș, Georgică Vulpe. Rămâne de văzut în ce măsură vor reuși aceștia să participe la alegerile filialei, după decizia liberalilor de la București.