Mai mult, deputatul spune că Biroul Naţional îi invalidase candidatura pentru alegerile parlamentare, cu numai câteva zile în urmă, motiv pentru care găsește inexplicabilă decizia de a i se acorda sprijin pentru funcția de viceprimar al Craiovei, prin încălcarea condițiilor statutare ale USR.

„Biroul Naţional al USR decredibilizează USR Dolj prin susţinerea unui rasist, xenofob şi homofob pentru funcţia de viceprimar al Craiovei. La cererea preşedintelui PLUS Dolj, Gabriel Păunică, în şedinţa de astăzi, Biroul Naţional al USR a decis, cu încălcarea statutului şi a autonomiei filialelor, acordarea sprijinului politic lui Cezar Drăgoescu pentru funcţia de viceprimar al Craiovei, împotriva deciziei USR Craiova din 4 octombrie. (…) În această privinţă, ne vom adresa Comisiei Naţionale de Arbitraj cu o contestaţie asupra deciziei Biroului Naţional”, a scris Prisnel pe Facebook, sâmbătă, potrivit g4media.ro.

Deputatul USR a mai relatat că Cezar Drăgoescu fusese invalidat, în urmă cu câteva zile, pentru alegerile parlamentare, tocmai din motive de integritate şi oportunitate politică.

Scandal în USR Craiova. Dezacord în privința susținerii unui „rasist” ca viceprimar

„Este inexplicabilă susţinerea Biroului Naţional pentru un membru care în urmă cu câteva zile a fost invalidat de acelaşi Birou Naţional atât din motive de integritate, cât şi de oportunitate politică. Problemele de comportament şi de integritate ale domnului Cezar Drăgoescu au adus USR un prejudiciu de imagine consistent, fiind subiectul a zeci de articolele de ziar şi cauza a numeroase reacţii negative ale simpatizanţilor noştri. Contrar celor susţinute de majoritatea coagulată în jurul lui Dan Barna, afirmaţiile rasiste şi homofobe ale lui Cezar Drăgoescu vor pune o ştampilă pe USR, oricare ar fi funcţia pentru care domnul Drăgoescu este susţinut. Ne autoetichetăm rasişti şi homofobi şi riscăm să pierdem încrederea electoratului USR, în judeţul nostru şi nu numai.

USR nu va fi credibil în faţa cetăţenilor să susţină că acest om nu a fost suficient de integru pentru a fi parlamentar, dar e suficient de integru pentru a fi viceprimar al Municipiului Craiova. Noi, în Craiova, nu suntem cetăţeni de rangul doi. Mă delimitez de decizia Biroului Naţional al USR şi sper ca Biroul Naţional PLUS să evalueze dacă este oportun ca un astfel de om să ajungă într-o funcţie publică şi cu girul lor”, a scris Prisnel.

Cezar Drăgoescu, ales pe lista Consiliului Local Craiova, a fost desemnat să deschidă lista USR-PLUS Dolj pentru Camera Deputaților, deși acesta s-a remarcat în mai multe rânduri, în spațiul public și în grupurile interne de comunicare, prin ieșiri grosolane la adresa unor lideri ai Alianței, precum Dacian Cioloș sau Cristian Ghinea. Pe Valeriu Nicolae l-a numit „țigan”. Lui Drăgoescu nu i-a fost validată candidatura pentru Camera Deputaților, în schimb este susținut de șeful organizației locale PLUS, pentru a prelua mandatul de viceprimar al Craiovei.