Cristi Barbu , unul dintre principalii susținători ai premierului Ludovic Orban, dar și candidat al PNL la Camera Deputaților, a postat, sâmbătă, un mesaj pe pagina sa de socializare în care îi i-a apărarea primului ministru, după afirmațiile făcute de lideri ai USR-PLUS.

„Voi până acum nu v-ați asumat nimic”

„Cum, Doamne iartă-mă, să condiționezi formarea unei alianțe guvernamentale de înlocuirea lui Ludovic Orban după alegerile parlamentare? Aș vrea să aduc doar câteva argumente pro Ludovic Orban:

  1. Omul și-a asumat niște lucruri pe care nimeni altcineva nu a fost dispus să și le asume și a doborât aproape de unul singur PSD-ul.
  2. Echipa câștigătoare nu se schimbă, iar președintele Iohannis apreciază tot efortul făcut de acest om.
  3. Este o nemernicie să pretinzi schimbarea acestui prim-ministru care a condus țara în cele mai vitrege condiții posibile: pandemie, criza economică globală, finanțe dezastruoase lăsate de fostul Guvern Dancilă, stocuri strategice sanitare – 0 majoritate parlamentară ostilă, Curte Constituțională pesedizată, Avocat al Poporului ostil și iresponsabil.

Pentru USR-PLUS am un mesaj simplu: lăsați dramoletele și nu vă mai comportați de parcă totul gravitează în jurul vostru. Ca să poți să ceri, să pretinzi, trebuie mai întâi să oferi, iar voi până acum nu v-ați asumat nimic, nu ați oferit nimic. Ați stat pe margine așteptând, sperând ca noi să ne rupem gâtul. N-o să se întâmple asta!Rușine!”, scrie Cristi Barbu pe Facebook.

Cine este Cristi Barbu

Om de încredere al prim-ministrului Ludovic Orban, Cristi Barbu a ajuns la Palatul Victoria, în anul 2019, atunci când a fost numit secretar general adjunct al Guvernului

Barbu este unul dintre cei mai apropiați colaboratori liberali, alături de care a lucrat pentru redresarea PNL și ascensiunea în fruntea opțiunilor electorale din ultimul an.

Cristi Barbu a făcut parte din echipa lui Orban și a contribuit la victoria în alegerile europarlamentare, respectiv prezidențiale,

Cristi Barbu a intrat în politică în 2008, atunci când a fost ales primar al comunei Suhaia, din județul Teleorman.

În timpul mandatelor sale de edil în Suhaia, între 2008  și 2015, primarul Barbu a ridicat o biserică, o sală de sport, un teren sintetic, un dispensar, un cabinet stomatologic la norme europene.

Acesta a pietruit drumurile și a avut proiecte ce au privit rețelele de apă, gaze, iluminat (pe bază de LED).

De asemenea, Cristi Barbu a renovat sediul primăriei și a înființat o echipă de fotbal.

A fost singurul primar din România care a înființat Sfatul Bătrânilor, o noutate după anii 1990. El participă, și acum, la întâlnirea periodică în care bătrânii satului dezbăt probleme din comunitate și deciziile care urmează să fie luate în Consilul Local.

Cristi Barbu este cunoscut și pentru implicarea în organizarea de excursii la mânăstiri pentru doamnele din comuna Suhaia.

Cristi Barbu: „Următorii patru ani vor fi esențiali în dezvoltarea județului”

Secretarul general adjunct al guvernului, Cristi Barbu, cel care deschide lista pentru Camera Deputaților, în acea zonă a țării, susține că următorii patru ani vor fi esențiali în dezvoltarea județului Teleorman,

Într-o postare pe o pagină de socializare, liderul liberal multumește colegilor și premierului pentru încrederea acordată.

„Mulţumesc colegilor din Biroul Politic Naţional pentru votul din această seară! Mulţumesc preşedintelui Ludovic Orban pentru ȋncrederea pe care mi-a acordat-o când a decis să deschid lista candidaţilor pentru Camera Deputaţilor ȋn Judeţul Teleorman! Mulţumesc ȋncă o dată teleormănenilor pentru ȋncrederea şi votul acordate la alegerile locale din 27 septembrie! Mai avem un hop şi după aceea putem să lucrăm timp de 4 ani, fără alegeri, la dezvoltarea judeţului nostru. Încrederea voastră mă onorează şi mă responsabilizează!”, se arată în mesajul postat de Cristi Barbu, pe pagina sa de Facebook.