Cei de la USR pun condiţii liberalilor dacă doresc să guverneze împreună. Totul se învârte în jurul numirii viitorului premier care trebuie să fie onest și loial. Iar Cătălin Drulă a scris pe social media că: Ludovic Orban a picat grav acest test”.
Vvicepreședinte USR și liderul deputaților USR, Cătălin Drulă, a scris pe Facebook că una dintre condițiile intrării la guvernare alături de PNL e un premier onest și loial, adăugând că Ludovic Orban a picat acest test după declarațiile făute în legătură cu votul pentru Florin Iordache.
”Ne întreabă multă lume cum vom colabora cu PNL la guvernare. Este simplu. Dacă vor majoritate cu USR, și nu cred că-și mai permit să-și bată joc de români cu încă un USL, sunt câteva condiții. Una dintre ele este retragerea din prim-plan a unor iordachi ca Florin Roman. O altă condiție este că trebuie să lucrăm cu un premier care trece testul onestității și loialității. Nu în fața noastră, ci în fața alegătorilor. Astăzi Ludovic Orban, prin minciunile la adresa USR, a picat grav acest test. Nu o să acceptăm să fim un CDR 2.0”, a scris Cătălin Drulă pe contul personal de Facebook.

Liderii USR l-au acuzat pe Orban de minciună

Ludovic Orban a lansat acuzații directe la adresa celor de la USR după alegerea lui Florin Iordache în funcția de președinte al Consiliului Legislativ. Premierul i-a acuzat pe partenerii de alegeri din Capitală că au făcut blat cu PSD, marți, în Parlament, atunci când fostul ministru al Justiției a fost ales în acel consiliu.

Acuzațiile liderului PNL nu au rămas fără reacții, iar dinspre USR a venit o replică extrem de dură. Liberalii sunt acuzați că ei au fost cei care au votat cu Iordache.

”Ceea ce s-a întâmplat ieri, în Parlament, arată, o dată în plus, că această majoritate toxică este nocivă pentru țară. Să-l pui președinte la Consiliul Legislativ pe violatorul Justiției independente din România, cel care a scos milioane de oameni în stradă…Mie îmi arată că cei care au votat ieri cu PSD sunt în pragul nebuniei.

NL a avut candidat pe domnul Zegrean și toate voturile obținute de candidatul nostru au fost din partea parlamentarilor PNL. După cum arată rezultatele, nu există altă variantă, dacă ne uităm la voturile obținute de Iordache și de candidatul USR, altă concluzie nu se poate trage (au votat împreună PSD și USR)”, a spus Ludovic Orban.

USR: ”O minciună ordinară”

Este o minciună ordinară, un atac de campanie murdar. Niciun USR-ist nu a votat în vecii vecilor cu Iordache. Poate de la PNL au votat. Cel puțin 20 de liberali l-au votat pe domnul Iordache. Noi l-am votat pe domnul Zegrean.

M-a mirat faptul că domnul Zegrean a primit așa de puține voturi. Mi se pare cu atât mai revoltător că domnul Orban lansează un asemena atac. M-aș lăsa strâns de ușă, dar nu l-aș vota niciodată pe domnul Iordache. Sunt acuzații mincinoase.

Toată lumea își dă seama că USR nu poate vota cu Iordache. Cred că a fost un troc PSD-PNL care a eșuat”, a spus Cătălin Drulă, deputat USR.