Evenimentul Zilei > Politica > Minciunică! Liderul deputaților USR spune că nu l-ar fi votat niciodată pe Florin Iordache (PSD) la șefia Consiliului Legislativ. Dar l-a votat
Minciunică! Liderul deputaților USR spune că nu l-ar fi votat niciodată pe Florin Iordache (PSD) la șefia Consiliului Legislativ. Dar l-a votat

Minciunică! Liderul deputaților USR spune că nu l-ar fi votat niciodată pe Florin Iordache (PSD) la șefia Consiliului Legislativ. Dar l-a votat

Liderul deputaților USR încearcă să facă din negru alb și să ne convingă că nu știm să adunăm voturile.

Iată cum a încercat să se justifice liderul deputaților USR: „USR nu l-ar vota în vecii vecilor pe Florin Iordache nici la şefia unei scări de bloc. Afirmaţiile acestea despre noi, care ne-am luptat ani de zile cu Iordache şi Nicolicea, sunt ridicole. De altfel, Iordache a câştigat votul decisiv (185 din 240), deci în acest scenariu conspiraţionist la adresa USR, nu se înţelege de ce i-ar fi trebuit cele 21 ale noastre. Noi l-am votat pe domnul Augustin Zegrean la preşedinţia Consiliului Legislativ şi pe colegul nostru George Dircă la preşedinţia Secţiei de evidenţă a legislaţiei”, afirmă Cătălin Drulă.

Dar tot el spune puțin mai jos: „Din calculul voturilor pentru dl. Zegrean, adică 41, şi cel al prezenţei USR, ar rezulta că nu toţi parlamentarii PNL şi-au votat propriul candidat. M-a mirat şi pe mine acest rezultat. Oricum prezenţa PNL a fost extrem de scăzută, din 113 parlamentari doar aproximativ 40 au fost prezenţi. S-a mai rostogolit un fake news cum că dl Ionuţ Duli Mazâlu care a luat 2 voturi pentru preşedinţia CL ar fi candidatul USR. Este complet fals. Habar n-am cine e dl. Mazâlu, nu-l cunoaştem. Dar asta n-a împiedicat toţi comunicatorii PNL să preia acest neadevăr şi să-l rostologească. Că e campanie electorală înţelegem, dar s-ar putea mai puţin mizerabilă?”, concluzionează apăsat Cătălin Drulă.

Minciunică!

Repet ce am scris ieri despre cum a fost ales Florin Iordache.

Să vedem aritmetica votului din plenul celor două Camere:

  • Florin Iordache (PSD) 185 de voturi pentru și 42 de voturi împotrivă
  • Augustin Zegrean (PNL) 41 de voturi pentru și 187 de voturi împotrivă
  • Ionuț Duli (USR) a avut 2 voturi pentru și 226 împotrivă.

Deci PNL a avut prezenți 42 de parlamentari, iar Augustin Zegrean, candidatul PNL a luat 41 de voturi. Unde sunt voturile USR, adică cele 21 de cartele care au votat. 42+21=63. Nu 42, oricâte minciunele ar spune.

Evidența votului ne arată că voturile USR la Zegrean nu sunt, pentru candidatul Duli, care nu era al USR nu au votat, deci rămâne să vedem cu cine a votat USR. O logică elementară ne spune că cei 21 de parlamentari USR au votat cu Florin Iordache. Pentru că, repet, dacă nu au votat cu Zegrean, nu au votat cu Duli, atunci  trebuiau să voteze cu cineva. Nu le-a mai rămas decât Florin Iordache, reprezentantul PSD.

De altfel, minciunica lui Cătălin Drulă este mai mult decât evidentă dacă luăm în calcul voturile împotriva lui Florin Iordache. Doar 42 de bucăți, care sunt voturile PNL. Unde sunt cei 21 de parlamentari USR. Dacă nu au votat împotrivă, atunci au votat pentru. QED

Un argument în plus este faptul că în funcţia de preşedinte al Secţiei de evidenţă oficială a legislaţiei şi documentare din cadrul Consiliului Legislativ a fost numit senatorul USR George Edward Dircă. În favoarea acestuia au votat 174 de parlamentari, iar împotrivă – 17. Adică cu voturile a peste 100 de parlamentari PSD. Despre care se știe că au o alianță cu USR, nu-i așa? Este doar o mică ironie, menită să sublinieze încă o dată minciunica lui Cătălin Drulă.

Nu PSD a avut nevoie de voturile USR, ci USR a avut nevoie de voturile PSD, nu-i așa domnule Drulă?

Deci, ca să-l parafrazăm pe Cătălin Drulă, reprezentantul USR, înțelegem că vă place să luați un ciolan cu cât mai multă carne, dar măcar asumați-vă cârdășia cu măcelarul!