Un agent din serviciul de informații militare israeliene a primit sarcina de a cumpăra borcane cu pasta tahini dintr-un sat palestinian din Cisiordania, pentru „necesități non-operaționale”, relatează Jerusalem Post.

Ofițerii IDF au fost pedepsiți după „scandalul tahini”

Un agent sub acoperire al informațiilor militare din Israel a fost dislocat pentru a aduce pasta tahini în Cisiordania  unui ofițer de informații în scopuri „non-operaționale”. Aceasta a condus la o anchetă a poliției militare ajungându-se chiar la pedeapse cu închisoarea.

Potrivit canalului TV „Uvda”, care a raportat cum un agent special al Forțelor de Apărare din Israel a fost dislocat să cumpere tahini în Cisiordania, pentru un ofițer de informații, șeful Statului Major, generalul general Aviv Kochavi a cerut recomandări șefului Direcției de Informații Militare.

În urma consultărilor, generalul Tamir Heyman a dispus o serie de măsuri severe împotriva unui număr de ofițeri din unitatea respectivă, şi anume: eliminarea unui locotenent-colonel și luarea de măsuri pentru a-l da afară din armată pe motiv că a inițiat livrarea de cutii de taini unui ofițer superior. Mai mult, au fost luate măsuri și împotriva altor ofițeri, iar altul a fost condamnat la 28 de zile de închisoare.

Te-ar putea interesa și: