Evenimentul Zilei > International > Scandal de proporții la liceul de top: toți dascălii au demisionat
Scandal de proporții la liceul de top: toți dascălii au demisionat

Scandal de proporții la liceul de top: toți dascălii au demisionat

Toți profesorii de la liceul privat ”Prometeu – Prim” din Chișinău au demisionat, după ce directorul instituției a fost revocat din funcție. Aceștia au ieșit în fața presei  și a părinților elevilor pentru a oferi explicații, dar și o soluție inedită.  

Aurelian Silvestru a fost demis din funcția de director de către alți doi fondatori ai instituției, Stepan Cioclea și Nicu Roman, în urma unui conflict de interese. Urmarea: împreună cu profesorii, a fondat o altă școală privată.

În vara aceasta s-au întîmplat niște lucruri iresponsabile din partea a doi dintre asociații liceului, susține Aureliu Silvestru. Potrivit declarațiilor acestuia, întregul colectiv de profesori din cadrul Liceului „Prometeu-Prim” și-a dat demisia, dar vor fi reangajați ”in corpore” în cadrul noii instituții de învățămînt „Prometeu-Protalent”, care va fi inaugurată pe 2 septembrie. Activitatea instituției va continua „cu aceiași profesori și aceiași elevi” pe strada Nicolae Iorga 2.

„Această nouă instituție de învățămînt își va continua activitatea cu aceiași copiii, aceleași cadre dicactice, doar că fără cei doi asociați, care încearcă să ne pună bețe în roate”, a mai adăugat Aureliu Silvestru. La sfîrșitul întîlnirii, administrația liceului și părinții, printr-o rezoluție, au votat pentru rezilierea contractului semnat cu „Prometeu-Prim” și au semnat unul nou cu liceul „Prometeu-Protalent”, care își va începe activitatea din data de 2 septembrie, arată Timpul.md.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: