Evenimentul Zilei > International > Save the Children: „În Mozambic, copiii sunt decapitați de islamiști”
Save the Children: „În Mozambic, copiii sunt decapitați de islamiști”

Save the Children: „În Mozambic, copiii sunt decapitați de islamiști”

RAI NEWS. Copii și adolescenți decapitați de militanții islamici în provincia Cabo Delgado, în nordul Mozambicului.

Denunțul este făcut de Save the Children în ultimul său raport, care a strâns mărturiile sfâșietoare ale mamelor unor copii asasinați de teroriști din ISIS. De la începutul răscoalei islamiste în 2017, peste 2.500 de persoane au fost ucise și 700.000 au fost nevoite să fugă din satele lor.

„Aceste povești ne-au șocat”, a declarat pentru BBC directorul Save the Children din Mozambic, Chance Briggs. „Această violență trebuie să înceteze, familiile refugiaților trebuie ajutate”, a spus el. Nu este prima dată când apar rapoarte cu privire la decapitarea civililor de către militanții islamici în Mozambic. În noiembrie anul trecut, presa locală a relatat că peste 50 de persoane au fost decapitate pe un teren de fotbal din Cabo Delgado.

În aprilie anul trecut, zeci de civili au fost uciși într-un atac asupra unui sat. Grupurile pentru drepturile omului au acuzat, de asemenea, forțele de securitate de abuzuri, tortură și crime în operațiunile împotriva jihadiștilor.Luni, funcționarii Ambasadei SUA din Maputo au anunțat că trupele americane vor antrena soldații din Mozambic și vor furniza echipamente medicale și de comunicații, în următoarele două luni. (Rador)

https://www.rainews.it/dl/rainews/articoli/mozambico-save-the-children-bambini-decapitati-militanti-islamici-92471145-a1eb-420d-8f9a-0fb8615ed5e7.html?refresh_ce

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.