Evenimentul ZileiSocialSărăcia bate şi la porţile altora: Unul din 10 belgieni este sărac

Sărăcia bate şi la porţile altora: Unul din 10 belgieni este sărac

Sărăcia bate şi la porţile altora: Unul din 10 belgieni este sărac
Inegalităţile privind veniturile se măresc în Belgia, conform ultimului raport al Securităţii sociale (FPS), consultat de către L'Echo şi De Tijd.

Sărăcia afectează astăzi unul din 10 belgieni: un risc de două ori mai mare în Valonia decât în Flandra

Numărul persoanelor sărace din Belgia a crescut cu 56.000 în ultimii 10 ani, în timp ce obiectivul era să-l reducă cu 380.000. În ceea ce priveşte riscul sărăciei pe baza veniturilor, acesta a atins cel mai înalt nivel din 2004. În acelaşi timp, eficienţa protecţiei sociale este în regres, în special pentru cei care au grija unor persoane în întreţinere.

Riscul sărăciei apare atunci când o persoană câştigă mai puţin de 60% din venitul mediu în Belgia

Pentru a singură persoană, acest prag a fost anul trecut de 1187 euro/lună. Pentru o familie cu 2 copii, acesta era de 2493 euro/lună. Anterior, riscul sărăciei era în principal pentru pensionari. De acum, acesta afectează mai ales familiile tinere, care chiar muncesc şi se străduiesc să-şi realizeze visurile.

De revigorarea mersului economiei a beneficiat în principal clasa de mijloc

Guvernul belgian s-a concentrat pe îmbunătăţirea puterii de cumpărare mai ales a celor care muncesc. Însă clasele de mijloc au o rată de angajare mai mare decât familiile cu venituri mici, adesea limitate la munca part-time. În puls, Valonia are un risc de sărăcie (21,8%) de două ori mai mare decât cea a Flandrei (10,4%). Aceste lucruri se petrec într-o ţară din Vest, unde după cât se vede nu umblă câini cu covrigi în coadă, o ţară a cărei capitală e socotită capitala Europei, titrează dhnet.


Accesează: