Sandwich cu salată de curcan. Ce face acest preparat extrem de delicios

Sandwich cu salată de curcan. Ce face acest preparat extrem de delicios Sursa: Pixabay

Dacă sunteţi în căutarea unei alternative la sandwich-urile clasice, rețeta cu piept de curcan este ideală. Este o rețetă rapidă, delicioasă şi foarte ușor de pregătit. După preferință se poate înlocui carnea de curcan cu piept de pui sau de porc.

Puteţi pregăti rapid acest sandwich şi cu resturile de carne rămase de la friptura de curcan servita la prânz sau cină. Astfel, în loc să o aruncați o puteţi folosi pentru a prepara acest delicios sandwich.

Acest sandwich cu piept de curcan este special făţă de celelalte rețete clasice. Carnea este gătită înăbușit, la foc mic, până devine moale şi atât de fragedă ca ti se topește în gura! Frunzele de salată, roșiile si sosul de iaurt completează gustul proaspăt al acestui delicios sandwich.

Ingredientele necesare pentru salata de curcan

Pentru această rețetă aveţi nevoie de următoarele ingrediente:

Ne puteți urmări și pe Google News

250 de grame de piept de curcan (sau de pui) friptă sau fiartă, curățată cu atenție de oase şi pieliţă 250 de grame de varză alba sau rosie 1 morcov ras pe râzătoarea mare 1 măr mic ras 1-2 fire de ceapă verde 1/2 legatură de pătrunjel verde 2 linguri de maioneză 50 de grame de iaurt 1-2 lingurițe de hrean răzuit fin zeamă de la 1/2 de lămâie 1 linguriță de miere de albine sare şi piper 4 chifle sau baghete

Modul de preparare

Se curăţă cu atenție pulpa de curcan de pieliţa şi de toate acele oase mărunte. Tăiem pieptul de curcan în cubulețe cât mai mici, condimentăm cu sare, piper și boia dulce și frigem într-o tigaie cu foarte puțin ulei.

Varza se taie ca pentru salata de varza, se pune nîtr-un bol împreună cu mrăul şi morcovul ras şi ceapa verde tăiată rondele subțiri. Se adaugă peste legume un praf de sare si se amestecă bine.

Se adaugă şi pătrunjelul tocat împreună cu carnea de curcan peste legume. Se pregătește un dressing din 2 linguri de maioneză, 1 linguriță de miere de albine, 50 de grame de iaurt, zeamă de lămâie, piper proaspăt măcinat şi sare dupa gust.

Se adaug ădressingul peste legume şi carne şi se amestecă bine. Gustați salata şi potriviți gustul după cum vă place. Puneți salata la frigider 10-20 de minute înainte de servire.

Sursa: lauralaurentiu.ro.