Consilierul local Iași Cezar Baciu își va primi răsplata după ce și-a trădat colegii de partid și a votat bugetul local al municipiului Iași, alături de liberali. Pentru a-l recompensa pentru trădare, Mihai Chirica i-a pregătit lui Cezar Baciu un loc călduț chiar în sânul Primăriei. Politicianul USR-PLUS poate ajunge viceprimar.

Luni, 6 iunie, în municipiul Iași va avea loc o ședință a Consiliului Local, iar pe ordinea de zi se află chiar alegerea viceprimarilor municipiului. Una dintre funcţii va fi ocupată de liberalul Daniel Juravle, iar cealaltă de consilierul care a trădat USR-PLUS și a votat bugetul local al municipiului Iași, informează surse politice pentru news.ro.

Și-a trădat partidul

Votul pe proiectul de Buget al municipiului Iași a scos la iveală o serie de erori comise de către primarul Mihai Chirica în ceea ce privește relația sa cu Consiliul Local. Acuzația a fost făcută în contextul în care un consilier USR-PLUS a votat bugetul local, împotriva liniei partidului său.

“Mihai Chirica nu a fost capabil să gestioneze relația cu Consiliul Local decât apelând la practici neortodoxe. Dacă tot a făcut apel la jurământ, de ce consilierul USR nu a votat de prima dată bugetul? Se dovedește încă o dată, dacă mai era nevoie, că inculpatul primar al Iașului nu este decât un enunțător al principiilor. Faptele sale, însă, lasă loc multor interpretări și îl aduc mult mai aproape de zona penală în care DIICOT l-a poziționat deja”, s-a exprimat președintele PSD Iași.

Reamintim că, în contrast cu situația relatată, consilierii PSD au dat dovadă de unitate, potrivit lui Maricel Popa. “Consilierii social-democrați au rămas consecvenți unor principii de transparență, echidistanță și dialog enunțate încă de la început. Acest lucru este îmbucurător în perspectiva reformei pe care PSD a început-o la Iași. Vom continua să facem opoziție constructivă în Consiliul Local sancționând toate derapajele executivului și vom urmări îndeaproape implementarea amendamentelor aprobate, precum și a celorlalte proiecte propuse în beneficiul ieșenilor”, a afirmat Maricel Popa.

Cum este răsplătită trădarea

După ce și-a trădat partidul și a votat bugetul local al municipiului Iași, demonstrând, astfel, susținere față de liberali, în ciuda direcției partidului USR-PLUS, Cezar Baciu poate ajunge viceprimar. Asta doar în condițiile în care magistrații nu dau câștig de cauză politicienilor partidului din care face parte, pentru că, după trădarea colegilor, USR-PLUS a înaintat proceduri de excludere a bărbatului din partid.

Dacă magistrații vor da câștig de cauză partidului USR-PLUS, Cezar Baciu îşi va pierde funcţia de viceprimar – dacă va fi ales în această poziție. În municipiul Iași, încă nu există o majoritate a unui partid foarte bine definită.

USR PLUS deţine nouă mandate (inclusiv cel al consilierului Cezar Baciu), iar PSD cinci mandate, scrie sursa citată.