Maricel Popa, președintele PSD Iași, a intervenit în scandalul dintre liberali și useriști cu privire la primarul municipiului Iași, Mihai Chirica. Potrivit senatorului PSD, sloganul promovat de către guvernanți – “Fără penali în funcții publice“ – nu reprezintă decât vorbe în vânt. 

„Partidul penalului Dan Barna a susținut partidul penalului Mihai Chirica! Sloganul “Fără penali în funcții publice“ rămâne doar un mesaj de campanie”, a spus Maricel Popa.

Mihai Chirica a apelat la practici neortodoxe

Votul pe proiectul de Buget al Iașului a scos la iveală o serie de aspecte care trebuie semnalate, potrivit lui Maricel Popa, unul dintre ele fiind reprezentat de incapacitatea primarului municipiului Iași de a gestiona relația cu Consiliul Local. Acuzația a fost făcută în contextul în care un consilier USR-PLUS a votat bugetul local, împotriva liniei partidului său. 

“Mihai Chirica nu a fost capabil să gestioneze relația cu Consiliul Local decât apelând la practici neortodoxe. Dacă tot a făcut apel la jurământ, de ce consilierul USR nu a votat de prima dată bugetul? Se dovedește încă o dată, dacă mai era nevoie, că inculpatul primar al Iașului nu este decât un enunțător al principiilor. Faptele sale, însă, lasă loc multor interpretări și îl aduc mult mai aproape de zona penală în care DIICOT l-a poziționat deja”, s-a exprimat președintele PSD Iași. 

În contrast cu situația amintită, consilierii PSD au dat dovadă de unitate, subliniază senatorul Maricel Popa. “Consilierii social-democrați au rămas consecvenți unor principii de transparență, echidistanță și dialog enunțate încă de la început. Acest lucru este îmbucurător în perspectiva reformei pe care PSD a început-o la Iași. Vom continua să facem opoziție constructivă în Consiliul Local sancționând toate derapajele executivului și vom urmări îndeaproape implementarea amendamentelor aprobate, precum și a celorlalte proiecte propuse în beneficiul ieșenilor”, a afirmat Maricel Popa. 

Ieșenii nu pot conta pe USR-PLUS

Conform declarațiilor acestuia, USR-PLUS a demonstrat că este o formațiune politică nedemnă de încrederea cetățenilor.

“USR-PLUS se dovedește un partid neexperimentat, imatur care, cu bună știință și din pur politicianism, a pus în pericol funcționarea celui mai mare oraș al României, după Capitală. Oportunismul de care a dat astăzi dovadă unul dintre consilieri, cel mai probabil se va repeta și cu alte ocazii. USR-PLUS nu a arătat ca un partid pe care ieșenii să poată conta pe termen lung”, a spus senatorul PSD Maricel Popa, potrivit unui comunicat publicat pe Facebook. 

Politicianul a mai transmis că ieșenii merită mai mult decât scenele de teatru ale alianței PNL-USR-PLUS. “Am convingerea că Iașul merită mai mult decât acest circ generat de o pseudo-alianță PNL – USR-PLUS care funcționează doar pentru binele camarilei politice și nu al ieșenilor!”, a conchis președintele PSD Iași.

Ce spune DIICOT despre primarul Chirica

Reamintim că primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, ar fi semnat cel puțin o dată documente ce au permis derularea afacerii imobiliare derulată de familia Asimionesei.

DIICOT susține că primarul a semnat pentru înscrierea în cartea funciară a unui imobil care, potrivit actelor trebuia să aibă destinație de pensiune și birouri. În realitate în locația respectivă a fost ridicat un complex rezidențial de apartamente ce urmau să fie vândute.

Cronologia afacerii imobiliare în cauză a fost prezentată de DIICOT și poate fi citită aici.