Evenimentul ZileiActualitateSoldat din armata SUA, acuzat de terorism şi legături cu ISIS. Plănuia un atentat în inima Americii

Soldat din armata SUA, acuzat de terorism şi legături cu ISIS. Plănuia un atentat în inima Americii

Soldat din armata SUA, acuzat de terorism şi legături cu ISIS. Plănuia un atentat în inima Americii
FBI l-a arestat recent pe soldatul american Cole James Bridges, acuzat de terorism, sprijinirea unor presupuși luptători ISIS și consilierea lor în alegerea unor potențiale ținte din New York.

Printre ele, memorialul ridicat pe locul atacului din 11 septembrie 2001, conform The Independent. Sabotorul arestat are doar 20 de ani.

Departamentului de Justiție a comunicat de a fost arestat Bridges. El ar fi ajutat ISIS să atace și să ucidă soldații americani staționați în Orientul Mijlociu. Acuzaţii de terorism, aşadar.

Sabotorul din armata SUA a fost prins de FBI

Cum l-a prins FBI pe soldatul care a trădat armata SUA? „Din fericire, persoana cu care a comunicat Bridges era un angajat FBI. Am reușit să prevenim transformarea dorințelor sale în fapte”, a declarat directorul adjunct al FBI, William F. Sweeney Jr.

Soldatul Cole James Bridges s-a înrolat în în septembrie 2019 și a fost detașat în cadrul unei divizii de infanterie din Georgia.

La scurt timp după aceea, el a început să consume propagandă jihadistă de pe internet. Aşa a ajuns să-şi exprime susținerea pentru ISIS pe rețelele de socializare.

În octombrie 2020, Bridges a început să comunice online cu un agent FBI sub acoperire. Federalul susținea că este un susținător ISIS aflat în legătură cu luptătorii ISIS din Orientul Mijlociu.

Sabotorul din armata SUA a fost prins de FBI

Aşa a aflat FBI că Bridges avea nemulţumiri cu privire la armata SUA și dorea să ajute ISIS. El ar fi oferit „sprijin și informații presupușilor luptători ISIS care plănuiau atacurile, inclusiv sfaturi privind ținte din New York”.

Bridges i-a trimis agentului FBI fragmente dintr-un manual al armatei SUA și informații privind tactici de luptă ale armatei americane. Scopul era de a-şi ajuta noii camarazi din ISIS.

În decembrie 2020, agentul FBI a aflat de la soldat modul în care luptătorii ISIS i-ar putea ataca pe soldații americani. El a împărtășit „manevre militare destinate să-i ajute pe luptătorii ISIS să crească gravitatea atacurilor asupra trupelor americane”.

Ce sfaturi a mai dat sabotorul camarazilor jihadişti

Bridges a dezvăluit jihadiştilor tot ce putea fi dezvăluit. Inclusiv „cea mai bună metodă de a fortifica taberele ISIS pentru a respinge un atac al forțelor speciale, inclusiv plasarea de explozibili în anumite clădiri pentru a ucide soldații americani”.

Printre dovezile strânse împotriva lui există şi o filmare în care apare echipat în fața unui steag folosit de luptătorii ISIS. În acel videoclip el face un gest de suport la adresa organizației teroriste. Ulterior trădătorul a folosit „un manipulator de voce și recita un discurs de propagandă”. Bridges a fost adus în fața instanței miercuri, 21 ianuarie.

sursa: independent.co.uk


Accesează: