Evenimentul ZileiInternationalZece ani de la Primăvara Arabă: Învie ISIS odată cu venirea lui Biden?

Zece ani de la Primăvara Arabă: Învie ISIS odată cu venirea lui Biden?

Zece ani de la Primăvara Arabă: Învie ISIS odată cu venirea lui Biden?
Săptămâna aceasta, teroriștii ISIS au declanșat un atac devastator asupra unui autobuz care transporta zeci de militari și civili ai armatei siriene în regiunea de est a țării.

Statul Islamic a anunțat joi că își asumă responsabilitatea atacului terorist care a costat viața a cel puțin 20 de soldați ai armatei siriene și a cel puțin opt civili.

Atacul a avut loc pe 30 decembrie, la ora 16, ora Damascului, într-o zonă situată între Palmyra și Deir Ez Zor și este cel mai devastator atentat terorist al anului.

Evenimentul este cu atât mai surprinzător cu cât atacurile teroriste au fost extrem de rare în zona de est a Siriei, după cum scrie Al Masdar News.

Unitatea de elită a Siriei

Al Jazeera, la rândul său, a oferit o serie de detalii, afirmând că autobuzul „transporta soldați și combatanți pro-guvernamentali care își terminaseră concediul și se întorceau la baza lor din regiunea aridă și puțin populată”.

„O altă sursă a adăugat că cel puțin 30 de soldați au fost uciși, majoritatea membri ai Brigăzii a IV-a, una din forțele de elită ale armatei siriene, care are o prezență puternică în provincia cu bogate resurse de petrol, de când combatanții ISIS au fost izgoniți de aici la sfârșitul lui 2017”, mai informează Al Jazeera.

Ca răspuns față de atacul devastator al Statului Islamic, forțele aeriene ruse au declanșat un tir de baraj masiv asupra regiunilor centrale și răsăritene ale Siriei, lovind mai multe poziții teroriste în regiunea Badiya Al-Sham.

Potrivit unei surse din teren, localizată în provincia Homs, forțele aeriene ruse au lansat zeci de lovituri asupra pozițiilor teroriste, provocând pierderi grele în rândurile militanților Statului Islamic.

În plus, armata siriană a lansat și ea un număr important de lovituri de artilerie și de raiduri aeriene asupra pozițiilor teroriste, lovind poziții ale ISIS în guvernoratele Homs, Deir Ez Zor și Sweida.

ISIS dă semne de viață

Statul Islamic și-a înmulțit atacurile împotriva armatei siriene în 2020, mișcându-se rapid între diferitele guvernorate, pentru a provoca cât mai multe pagube.

În decembrie s-au împlinit zece ani de la izbucnirea Primăverii Arabe, sprijinite intens de administrația Obama, care a dus la o explozie a terorismului islamic.

Venirea la Casa Albă a lui Joe Biden, fosta mână dreaptă a lui Obama, va reprezenta și revenirea în cărți a ISIS?


Accesează: