Evenimentul Zilei > Politica > Să fie un SEMN? Primul mesaj din partea POSIBILULUI PREMIER
Să fie un SEMN? Primul mesaj din partea POSIBILULUI PREMIER

Să fie un SEMN? Primul mesaj din partea POSIBILULUI PREMIER

Ministrul demisionar al Internelor, Carmen Dan, a susținut, pe pagina sa de Facebook, că noul guvern se va instala cât mai repede și se va ocupa de implementarea măsurilor anunțate de PSD.

„Moţiunea de cenzură votată astăzi de 241 de parlamentari nu a fost moţiunea coaliţiei PSD-ALDE împotriva propriului guvern! A fost singura pârghie legală, singura modalitate democratică pentru a restabili ordinea de drept Constituţională, o ultimă soluţie la care PSD a fost nevoit să recurgă pentru a readuce normalitatea în viaţa politică şi a determina instalarea unui guvern condus de un premier legitim, susţinut firesc de coaliţia care a câştigat alegerile!”, a scris Carmen Dan pe pagina de Facebook.

Ea a adăugat că „în momentul de faţă, pentru mine personal, ca membru PSD, nu este nicio bucurie, nici măcar o uşurare că am ajuns în acest punct. Sunt conştientă că s-a pierdut timp preţios pentru cei îndreptăţiţi să guverneze, dar şi mai preţios pentru români! Vreau să cred însă că mai bine acum, decât mai târziu. Am încredere că noul guvern va reuşi să se instaleze într-un timp cât mai scurt şi să se ocupe cu precădere de implementarea măsurilor anunţate de Partidul Social Democrat şi aşteptate de milioane de români”.

Surse din conducerea PSD au dezvăluit EVZ că pe lista scurtă a candidaților partidului la funcția de prim-ministru se află, și Carmen Dan. Celelalte variantele de premier pe care social-democrații le iau în calcul sunt europarlamentarul și președintele organizației de femei a PSD, Viorica Dăncilă, și liderul grupului PSD la Senat, Mihai Fifor.

Moțiunea de cenzură depusă de PSD în Parlament împotriva propriului Guvern, intitulată „România nu poate fi consfiscată, Apărăm democrația și votul românilor” a fost adoptată cu 241 de voturi „pentru” și 10 „împotrivă”. Astfel, Sorin Grindeanu a fost demis din funcția de prim-ministru.