Rusia ironizează victoria României asupra Ucrainei la Euro 2024

Rusia ironizează victoria României asupra Ucrainei la Euro 2024 România - Ucraina. Sursa foto: Facebook

Dmitri Svishchev, președintele Comitetului pentru Sport al Dumei de Stat din Rusia, a făcut un comentariu sarcastic la adresa Ucrainei după ce România a câștigat meciul de deschidere de la Euro 2024.

Acesta a afirmat că echipa României nu a fost niciodată dominatoare pe teren, iar succesul nostru ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru ucraineni, care ar trebui să se distanțeze de politică și să se axeze pe sport.

Rusia, reacție plină de ironie după ce România a înfrânt Ucraina la Euro

România nu a fost niciodată considerată nici măcar o echipă puternică, iar pierderea în fața ei nu este cea mai bună opțiune pentru Ucraina. Echipa ucraineană a fost întotdeauna destul de strălucitoare, așa că pierderea cu 0:3 la debut este un motiv de reflecție”, a spus Svishchev.

Potrivit acestuia, ucrainenii au fost motivați mereu să participe și tratați cu milă, iar în loc „să țipe și să se ocupe de politică”, oficialii din sport  și președintele federației ar fi trebuit să dezvolte fotbalul în țară și să-și antreneze echipa mai bine.

Ne puteți urmări și pe Google News

Oficialul rus a adăugat că rezultatul meciului ar trebui să fie un semnal de gândire atât pentru suporteri, cât și pentru jucătorii de fotbal.

„Poate că merită să se ocupe de fotbal mai degrabă decât politică?”, potrivit știripesurse.ro.

Rusia-Ucraina

Rusia-Ucraina. Sursa foto: dreamstime.com

România, victoria zdrobitoare împotriva Ucrainei

România a debutat luni la Euro 2024 împotriva ucrainenilor, iar echipa noastră națională a terminat meciul cu un scor de 3-0.

Victoria țării noastre i-a uimit pe mulți, iar UEFA a transmis ulterior că „România a câștigat cu stil”.

La rândul lui, antrenorul echipei de la Kiev a recunoscut că a fost surprins de joc.

Rusia, care nu participă la Euro 2024, a decis să nu difuzeze meciul dintre România și Ucraina de la Euro 2024. De altfel, a interzis difuzarea și viitoarelor partide la care participă ucrainenii.

România are următorul meci la Euro 2024 contra Belgiei sâmbătă, 22 iunie, de la ora 22.00.