Rusia îi priește. Cel mai frumos cadou pentru Edward Snowden

Rusia îi priește. Cel mai frumos cadou pentru Edward Snowden

Avertizorul de integritate Edward Snowden, fost angajat al CIA şi al agenţiei de informaţii NSA, și soția sa, Lindsay Mills, au anunțat nașterea primului lor copil, un băiețel.

Știrea a fost prima dată împărtășită de Lindsay Mills într-o postare pe Instagram, care a inclus fotografii ale nou-născutului în ținută festivă. Cuplul a decis să-și ascundă fața copilului cu un emoji.

Acrobată și blogger, Mills a publicat mai multe imagini în care apare însărcinată, în timp ce era îmbrățișată de Snowden.  „Crăciun fericit, bebe”, a scris Lindsay Mills pe Twitter,  cu mesajul: „Cel mai mare dar dintre toate este iubirea pe care o împărtășim. Sărbători fericite de la noua noastră familie extinsă”.

Un mesaj similar a scris și Edward Snowden, tot pe Twitter, însoțit de o poză a soției sale cu noul născut: „Cel mai mare cadou este dragostea pe care o împărtășim”, scrie Daily Mail.

Ne puteți urmări și pe Google News

Anunțul nașterii copilului celor doi vine la doar două luni după ce lui Snowden, în vârstă de 37 de ani, i s-a acordat permis de rezidență permanentă în Rusia.

Fostul angajat al NSA și CIA a dezvăluit, în 2013, că guvernul SUA a pus la punct un program masiv de spionare a comunicațiilor și internetului. Fostul informatician este inculpat penal în SUA pentru spionaj şi furt de secrete de stat, el riscând până la 30 de ani de închisoare

Unii republicani din Congres vor să-l determine pe președintele în exercițiu, Donald Trump, să-i acorde clemență lui Snowden, în contextul unor multiple grațieri făcute de liderul de la Casa Albă în ultimele zile.

Snowden, care trăiește în Rusia, a declarat anterior că speră să se întoarcă într-o bună zi acasă în Statele Unite. Avocatul său Anatoli Kucherena a declarat, în octombrie, că permisul său de rezidență în Rusia a fost prelungit și că acum este pe o perioadă nedefinită. Situația a fost posibilă prin schimbările recente aduse legislației rusești privind imigrația.

Kucherena a declarat că cererea a fost depusă în aprilie, dar procesul a fost întârziat din cauza pandemiei de coronavirus. La întrebarea dacă Snowden intenționează să aplice pentru cetățenia rusă, Kucherena a spus: „Va lua decizia el însuși”.

Avocatul lui Snowden a spus că este „firesc” ca el să dorească să se întoarcă în Statele Unite, dar va face acest lucru numai atunci când procesul împotriva sa va fi închis.