Evenimentul Zilei > International > Moarte suspectă în Rusia. Lucrase la un vaccin pentru Covid-19 şi „a căzut” de la etaj
Moarte suspectă în Rusia. Lucrase la un vaccin pentru Covid-19 şi „a căzut” de la etaj

Moarte suspectă în Rusia. Lucrase la un vaccin pentru Covid-19 şi „a căzut” de la etaj

Alexander „Sasha” Kagansky, un om de știință rus care lucra la un vaccin pentru Covid-19, a fost găsit mort în circumstanțe suspecte la St Petersburg, Rusia.

Conform primelor informaţii publicate în The Sun, Alexander „Sasha” Kagansky a căzut de la etajul 14 având pe el doar lenjeria intimă. Sursa citată menţionează că pe corpul său ar fi fost găsite şi urmele unei înjunghieri.

Biologul Alexander Kagansky (45 de ani) avea legături strânse cu Universitatea din Edinburgh și lucra în oraș de 13 ani. Comitetul de anchetă rus a deschis o anchetă pentru crimă, iar un suspect de 45 de ani a fost reținut, potrivit Moskovsky Komsomolets (MK).

Sasha a avut funcţii importante

Dr. Kagansky a ocupat funcția de director al Centrului de Medicină Genomică și Regenerativă de la Universitatea Federală din Orientul Îndepărtat din Rusia, Vladivostok. Inclusiv din acea funcţie, el a continuat colaborarea cu universitatea scoțiană.

MK a raportat că academicianul „a dezvoltat un vaccin împotriva Covid-19” și că a murit „în circumstanțe ciudate”. În raportul despre această moarte suspectă, anchetatorii cred că a avut loc o „luptă” înainte ca Kagansky să cadă.

MK nu a oferit alte detalii cu privire la care dintre vaccinurile internaționale împotriva Covid-19 ar fi trebuit să lucreze omul de ştiinţă din Rusia, care primise recent o subvenție pentru a studia noi modalități de diagnosticare și tratare a tumorilor maligne ale creierului.

Alexander Kagansky credea în ierburi

Alexander Kagansky

Alexander Kagansky era foarte cunoscut şi pentru faptul că era un militant al cercetării utilizărilor ierburilor și ciupercilor ca tratament pentru cancer. În 1991, odată cu prăbușirea URSS, el a fost primul delegat rus la Parlamentul European pentru Tineret.

De asemenea, a fost membru al Young Academy of Scotland. Rusia lucrează la două vaccinuri combinate, dintre care unul protejează împotriva Covid-19 şi a gripei. Al doilea protejază împotriva pojarului şi a noului coronavirus.

Anunţul a fost confirmat de Rinat Maksiutov, directorul general al Centrului de Stat pentru Cercetare în Virusologie şi Biotehnologie – Vektor.

Într-un interviu acordat sâmbătă postului Rossia-1, Maksiutov a informat că prototipul vaccinului combinat împotriva gripei şi a Covid-19 a fost eficient în toate testele efectuate pe animale.

sursa: thesun.co.uk

foto simbol