Rusia a declanșat războiul cibernetic total! Armatele Țarului înaintează pe întregul front

Rusia a declanșat războiul cibernetic total! Armatele Țarului înaintează pe întregul front

Cele mai grave atacuri cibernetice înregistrate vreodată pe teritoriul SUA sunt numai vârful aisbergului. Armatele de hackeri și troli ale lui Putin au transformat Internetul într-un câmp de luptă și acționează simultan pe toate fronturile.

Deși președintele în exercițiu al SUA, Donald Trump, nu pare să dea crezare informațiilor, Federația Rusă pare să stea în spatele atacului reușit asupra unui număr considerabil de organizații americane, inclusive militare.

Dovezile sunt, însă, greu de obținut, mai ales că americanii nu par să se fi dezmeticit încă din lovitură. Deși cei care au profitat de vulnerabilitățile din software-ul SolarWinds și-au inserat malware-ul în rețelele companiilor și organizațiilor americane începând cu luna martie, atacul a fost descoperit abia acum, iar autoritățile din SUA n-au încă idee despre pagubele produse.

Istoria nu va mai fi la fel. Descoperire uluitoare! Marea Piramidă maschează catacombele

Rușii au preluat inițiativa?

În 2011, sute de mii de ruși au folosit internetul pentru a organiza proteste anti-guvernamentale care au umplut străzile din centrul Moscovei. A fost un avertisment puternic pentru liderul de la Kremlin, care știe că așa încep toate revoluțiile colorate. Așa că și-a luat măsuri de siguranță. Autoritățile de guvernământ au început să blocheze activ site-urile, inclusiv prin mijloace extrajudiciare. Strategia a dat rezultate- vocile contestatare din mass-media online fie au fost reduse la tăcere, fie au fost forțate să adopte o poziție pro-Kremlin.

Mai mult, au fost adoptate legi care i-au forțat pe cei care primesc finanțare din străinătate să se înregistreze ca  „agenți străini”. Au fost publicate, de asemenea, legi care pedepsesc „ofensarea” sensibilității credincioșilor sau a autorităților.

Redactarea vagă a legilor și interpretarea uneori abuzivîă a acestora de către instanțe i-a obligat pe jurnaliști să se cenzureze constant pentru a nu intra în belele.

Monopol pe Internetul rusesc

O atenție specială a fost acordată jucătorilor majori de pe piața IT din Rusia.  Forțele rusești de securitate au folosit metoda testate și i-au presat să-și vândă activele unor aliați ai Kremlinul.

Visul lui Ceaușescu s-a împlinit! Restaurantele de lux duc la un alt nivel salamul cu soia

Putin nu a folosit, însă, măsuri dure  împotriva celor mai mari jucători - Google, Facebook și Twitter. Ocazional, reprezentanții statului  au ameninșat că blochează unul sau altul dintre giganți, dar fiecare caz s-a încheiat cu amenzi ridicol de mici.

S-ar părea că, din punct de vedere tehnic, pentru autoritățile ruse să fi fost prea dificil să blocheze o platformă majoră fără a suferi consecințe grave din punct de vedere economic și nu numai.

Putin nu și-a jucat, însă, ultima carte nici în acest război. Din câte se par, rușii au luat exemplul Chinei  și încearcă să construiască un internet „suveran” și paralel, dar nu se cumosc rezultate concrete deocamdată.

Ungaria e foarte mulțumită de cum merg lucrurile în România! Există, însă, și o amenințare

Fabricile de troli , o soluție de moment

Până când vor reuși să forțeze platformele americane de socioalizare să li se supună, autoritățile ruse au găsit o soluție de moment- fabricile de troli.

În acesta clădiri mari de birouri mari de la periferia orașelor rusești, mii de angajați lucrează non-stop scriind posturi și comentarii pe rețelele sociale, conform instrucțiunilor date de șefi, scrie The Moscow Times.

Când jurnaliștii ruși au raportat pentru prima dată existența fabricilor de troli în 2013-2014, mulți au spus că sună prea nebunesc ca să fie adevărat. Între timp, mulți s-au convins că este simplu să gestionezi opinia publică folosind metode psihologice.