Evenimentul ZileiInternationalRusia ia o măsură extremă. La cine apelează pentru a continua războiul din Ucraina

Rusia ia o măsură extremă. La cine apelează pentru a continua războiul din Ucraina

Rusia ia o măsură extremă. La cine apelează pentru a continua războiul din Ucraina
Rusia trimite un grup de soldați la luptă în Ucraina, care nu este principala sa armată, din cauza unor „probleme semnificative de resurse”, au spus oficialii serviciilor secrete din Marea Britanie.

Evaluarea a venit într-o actualizare publicată miercuri, care spunea că baza pe forțele neregulate împiedică capacitatea Rusiei de a ataca Ucraina. Oficialii au spus că Moscova a fost forțată să caute soldați în altă parte, parțial din cauza pierderilor uriașe pe care le-a suferit în timp ce captura orașul Mariupol din sudul Ucrainei.

Oamenii lui Putin

Printre cei dislocați s-au numărat „câteva mii” de forțe cecene loiale lui Ramzan Kadyrov, se arată în actualizarea. Kadyrov este un om loial lui Putin a cărui miliție personală – cunoscută și sub numele de „Kadyroviți” – se spune că a luptat în sprijinul invaziei Ucrainei de către Rusia.

La fel ca și Kadyrov, care „are probabil o supraveghere atentă asupra desfășurării”, vărul său Adam Delimkhanov a acționat probabil ca și comandant de teren cecen în Mariupol. Serviciile secrete ucrainene au identificat deja forțele lui Kadryov ca fiind puternic implicate în invazie, spunând că „au fost implicate în percheziții la domiciliu, hărțuirea ostaticilor și a civililor, cât și jaf”.

Desfășurarea de trupe

Luna trecută, Ucraina a susținut că Kadyrov a spus că va oferi ajutor în tentativele de asasinat împotriva lui Volodimir Zelenski în timpul unei întâlniri cu președintele rus Vladimir Putin. Kadyrov a susținut în aprilie că Mariupol va cădea „mâine, sau, de fapt, astăzi, înainte sau după prânz”. În acest caz, a durat aproape o lună peste ceea ce a declarat acesta.

În actualizarea de miercuri, Ministerul Apărării a spus că acești „voluntari individuali și unități ale Gărzii Naționale” fac parte din forțele Rusiei, contribuind la relativa lipsă de succes în invazia sa.

„Desfășurarea în luptă a personalului atât de disparat demonstrează problemele semnificative de resurse ale Rusiei în Ucraina și contribuie probabil la o comandă dezunită care continuă să împiedice operațiunile Rusiei”, se arată în comunicat, potrivit Business Insider.


Accesează: