Evenimentul Zilei > EVZ Special > Rusia, cu glonțul pe țeavă în 2021. 4.800 de exerciții militare
Rusia, cu glonțul pe țeavă în 2021. 4.800 de exerciții militare

Rusia, cu glonțul pe țeavă în 2021. 4.800 de exerciții militare

Comandantul Flotei Nordului, amiralul Alexandr Moiseev, a declarat că, dintre acestea, exercițiul Zapad-2021 va fi „efortul principal” al armatei ruse, anul viitor.

O parte din exercițiul strategic comun al forțelor armate din Rusia și Belarus va avea loc în zona de responsabilitate a Flotei Nordului.

În interviul anual acordat ziarului militar Krasnaia Zvezda, amiralul Alexandr Moiseev a dat detalii despre formarea viitoare a trupelor și forțelor aflate sub comanda sa.

„Anul viitor ne vom concentra principalele eforturi pe pregătirea pentru participarea la un exercițiu strategic comun care va avea loc, inclusiv în zona noastră de responsabilitate”, a spus amiralul Moiseev, scrie The Barents Observer.

Comandantul nu a precizat numărul posibil de nave ale marinei militare care vor participa și nici distanța la nord a exercițiului în Arctica.

Zapad-2021 este următorul mare exercițiu militar anual din Rusia, care are loc în diferite zone geografice ale țării, precum exercițiile Vostok-2018, Tsentr-2019 și Kavkaz-2020. Ultimul exercițiu strategic comun în districtul militar occidental a fost Zapad-2017. La acea vreme, Belarus făcea parte din terenul de joc.

De la 1 ianuarie 2021, Flota Nordului devine oficial al cincilea district militar al Rusiei. În plus față de flota în sine, ale cărei baze se află pe coasta Mării Barents, în Peninsula Kola, districtul include arhipelagurile arctice din Franz Josef Land, Novaia Zemlia, Severnaia Zemlia și Insulele Noua Siberie.

În plus, cele patru subiecte federale din regiunea Murmansk, regiunea Arhanghelsk, regiunea autonomă Nenets și Republica Komi, regiuni care până acum făceau parte din districtul militar occidental, vor fi incluse în acest al cincilea district militar.

Exeercițiul Zapad-2021 este programat pentru luna septembrie, a declarat ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, într-o conferință telefonică cu Centrul Național de Control al Apărării, la începutul lunii decembrie.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE