Rusia amenință cu extinderea atacurilor după ce Ucraina ar fi primit arme cu rază lungă de acțiune

Rusia amenință cu extinderea atacurilor după ce Ucraina ar fi primit arme cu rază lungă de acțiune Sursa: Alexandersr | Dreamstime.com

Rusia acuză Occidentul că a livrat Kievului arme cu rază lungă de acțiune și amenință că va extinde atacurile pentru a cuceri și alte teritorii ale Ucrainei. Moscova mai susține că acest tip de arme reprezintă o mare amenințare.

Rusia amenință că va extinde operațiunile militare în mai multe zone ale Ucrainei și acuză Occidentul că a livrat Kievului arme cu rază lungă de acțiune. Ministerul de Externe de la Moscova a anunțat că Ucraina nu trebuie să dețină astfel de armament.

„Furnizarea de arme cu rază lungă de acțiune către Ucraina va face ca obiectivele geografice ale operațiunii speciale să fie împinse și mai departe“, a declarat Aleksandr Darciev, directorul Departamentului pentru America de Nord din cadrul Ministerul de Externe al Rusiei, transmite agenția TASS.

Ne puteți urmări și pe Google News

Diplomarul susține că Rusia nu va accepta ca armata ucraineană să aibă în dotare astfel de arme, care reprezintă o amenințare directă pentru Rusia, Republicile Populare Donețk și Lugansk, cărora autoritățile de la Kremlin le-au recunscut independența, dar și pentru „regiunile eliberate”.

Amenințările lui Lavrov

Aceleași amenințări au fost făcute și de Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov. Acesta a declarat, luna trecută, că obiectivele operațiunii ruse includ acum „nu doar Republica Donețk și Republica Lugansk, dar și regiunile Herson și Zaporojie și o serie de alte teritorii“. Lavrov a mai afirmat că extinderea ofesivei ruse vine ca o consecință a ajutorului militar furnizat Ucrainei de către Occident, potrivit vestidinrusia.ro.

„Livrarea de arme nu face decât să prelungească agonia regimului de la Kiev, prelungind conflictul și sporind numărul victimelor”, a avertizat Serghei Lavrov.

Vor să ocupe toată Ucraina

De asemenea, Serghei Lavrov a mai afirmat, la finele lunii iulie, că Rusia va cuceri Ucraina bucată cu bucată. El a mai spus și că  Rusia nu va renunța la teritoriile Republicilor Populare Donețk și Luhansk.

Între timp, se dau lupte grele în mai multe zone ale Ucrainei. Trupele ucrainene continuă atacurile asupra podurilor peste Nipru din regiunea Herson. Rușii au anunțat că au cucerit satul Pesky. O explozie puternică a zguduit sâmbătă orașul Mariupol. Tot mai mulți analiști susțin că războiul a devenit unul de uzură și nu se va încheia anul acesta.