Evenimentul Zilei > Actualitate > Romprest se apucă să strângă gunoaiele din Sector 1. Anunțul firmei de salubritate
Romprest se apucă să strângă gunoaiele din Sector 1. Anunțul firmei de salubritate

Romprest se apucă să strângă gunoaiele din Sector 1. Anunțul firmei de salubritate

Chiar dacă scandalul continuă, iar Primăria Sector 1 nu și-a onorat datoriile financiare față de Romprest, conducerea firmei de salubritate a decis să lase războiul în plan secund și să strângă gunoaiele din Sectorul 1 al Capitalei.

Romprest i-a anunțat pe consilierii Primăriei Sector 1, precum și pe șefii Poliției Locale că vor începe demersurile pentru colectarea muntelui de gunoaie din zonele care au devenit un focat de infecție.

Deși Clotilde Armand a refuzat să mai plătească firma pentru serviciile prestate, ceea ce a dus la un război în care singurele victime au fost oamenii, Romprest a decis să nu îi mai lase pe cetățeni să sufere și să colecteze gunoiul. Asta chiar dacă Primăria Sector 1 nu și-a onorat decât 7% din datoriile pe care le are față de firma de salubritate.

„În aceasta perioada premergatoare Sarbatorilor de iarna, Compania Romprest Service S.A. intelege sa puna sanatatea publica si interesul legitim al cetatenilor deasupra acestui conflict in care am fost implicati fara culpa si impotriva vointei noastre,

Astfel, prin prezenta,

Notificam Autoritatea contractanta ca, in baza Contractului de delegare a serviciului public de salubritate in raza administrativ teritoriala a Sectorului 1 al Municipiului Bucuresti aflat in vigoare,

Compania Romprest Service S.A. organizeaza O ACTIUNE DE COLECTARE A TUTUROR DEPOZITELOR NECONTROLATE EXISTENTE

IN ACEST MOMENT PE DOMENIUL PUBLIC, incepand cu data de astazi. 17.12.2020.

Facem astfel, inca o data, dovada bunei-credinte, si a faptului ca suntem dedicati principiilor si nu lasam ca interese partinice, care in acest moment au fost interpuse derularii institutionale a contractului, sa prevaleze interesului public.

Pe aceasta cale, solicitam Politiei Locale Sector l, ca, in exercitarea obligatiilor contractuale care ii revin, sa monitorizeze si sa sanctioneze corespunzator toate actiunile prin care se incalca regimului deseurilor, pentru a evita repetarea unei astfel de situatii”, se arată în documentul pe care Evenimentul Zilei îl publică în exclusivitate.

ACTUL TRIMIS DE ROMPREST către PRIMĂRIA SECTOR 1

Catre: CONSILIUL LOCAL AL SECTORUL 1 AL MUNICIPIULUI BUCUREȘTI

PRIMARIA SECTORULUI 1 AL MUNICIPIULUI BUCURESTI

In atentia: Consilierilor Locali ai Sectorului 1 al Municipiului Bucuresti

Adam Marinela PARTIDUL SOCIAL-DEMOCRAT Buzoianu Diana-Anda ALIANȚA USR PLUS

Caraian Alberto-losif PARTIDUL SOCIAL-DEMOCRAT

Cășvean Cătălina PARTIDUL MIȘCAREA POPULARĂ

Chirvasă Viorel-Daniel PARTIDUL SOCIAL-DEMOCRAT Ciungu Daniel-Constantin PARTIDUL NAȚIONAL LIBERAL

Drăgușin Laurențiu ALIANȚA USR PLUS

Gheorghe Dinu-Nicolae PARTIDUL NAȚIONAL LIBERAL

Halaț Iulia-Luminița ALIANȚA USR PLUS

Iacob Oana ALIANȚA USR PLUS

Iordan Florea PARTIDUL SOCIAL-DEMOCRAT

Jurubiță Geanin-Georgian PARTIDUL SOCIAL-DEMOCRAT Miloș-Olteanu Iuliana-Dorina PARTIDUL SOCIAL-DEMOCRAT

Nicolaescu Andrei-Cristian ALIANȚA USR PLUS

Oianu Adrian-Viorel PARTIDUL NAȚIONAL LIBERAL

Păiuși Oliver-Leon ALIANȚA USR PLUS

Picu Emanuel„Victor PARTIDUL NAȚIONAL LIBERAL

Popa Daniela PARTIDUL SOCIAL-DEMOCRAT Porumb Ramona PARTIDUL NAȚIONAL LIBERAL

Sorete-Arbore Otilia ALIANȚA USR PLUS

Șerban Remus-Cătălin ALIANȚA USR PLUS

Tudose Cristian-Adrian PARTIDUL SOCIAL-DEMOCRAT

Țîră Daniel PARTIDUL SOCIAL-DEMOCRAT

Vicol Ned ALIANȚA USR PLUS

Catre: Poliția Locală Sector 1, Biroul Protecția Mediului

State Florin Razvan- Director General Adjunct

Calarasu Daniel- Sef Birou Protectia Mediului

Compania Romprest Servlce S.A. este înscrisă în registrul de evidență a prelucrării datelor cu caracter personal sub numărul 18649.

ISO 9001:2015 | ISO 14001:2015 | ISO/lEC27001:2018 1 ISO 45001:2018

Direcția de Utilități Publice, Salubrizare și Protecția Mediului Sector 1

Pavel Bogdan Director General

Catre: Comisia de mediere care a fost constituita in urma adoptarii Horatarii de Consiliu Local din data de 15.12.2020
Catre: MUNICIPIUL BUCURESTI

PRIMĂRIA MUNICIPIULUI BUCUREȘTI

Domnului Primar General Nicusor Dan

Direcția Generală Servicii Publice

Direcția Servicii Publice

Serviciul Management Deșeuri, Salubritate

Spre stiinta: PREFECTURA MUNICIPIULUI BUCURESTI

MINISTERUL MEDIULUI, APELOR SI PADURILOR

GARDA NATIONALA DE MEDIU

COMISARIATUL MUNICIPIULUI BUCURESTI AL GARZII DE MEDIU

Avand in vedere

Avand in vedere

Avand in vedere

COMUNICATUL Companiei Romprest Service S.A. cu nr.5885 din

15.12.2020, prin care se aduce la cunostinta Autoritatii Contractante si a opiniei publice Hotararea Romprest din data de 15.12.2020; ca, la data de 17.12.2020 a fost inregistrata o plata partiala pentru facturile restante depasite de scadenta, reprezentand doar 7% din totalul debitului restant depasit de scadenta pe care Autoritatea il inregistreaza fata de

Operatorul delegat, degradarea accentuata a starii de curatenie in Sectorul l, cauzata de

acumularea de depozite de deseuri necontrolate, depuse abuziv pe domeniul public,

In aceasta perioada premergatoare Sarbatorilor de iarna, Compania Romprest Service S.A. intelege sa puna sanatatea publica si interesul legitim al cetatenilor deasupra acestui conflict in care am fost implicati fara culpa si impotriva vointei noastre,

Astfel, prin prezenta,

Notificam Autoritatea contractanta ca, in baza Contractului de delegare a serviciului public de salubritate in raza administrativ teritoriala a Sectorului 1 al Municipiului Bucuresti aflat in vigoare,

Compania Romprest Service S.A. organizeaza O ACTIUNE DE COLECTARE A

TUTUROR DEPOZITELOR NECONTROLATE EXISTENTE IN ACEST MOMENT PE DOMENIUL PUBLIC, incepand cu data de astazi. 17.12.2020.

Facem astfel, inca o data, dovada bunei-credinte, si a faptului ca suntem dedicati principiilor si nu lasam ca interese partinice, care in acest moment au fost interpuse derularii institutionale a contractului, sa prevaleze interesului public.

Pe aceasta cale, solicitam Politiei Locale Sector l, ca, in exercitarea obligatiilor contractuale care ii revin, sa monitorizeze si sa sanctioneze corespunzator toate actiunile prin care se incalca regimului deseurilor, pentru a evita repetarea unei astfel de situatii.

Cu deosebita consideratie,

COMPANIA ROMPREST SERVICE S.A.

Prin Director General Adjunct

Bogdan Marian Adimi

COMUNICAT

Prin care se aduce la cunostinta Autoritatii Contractante si a opiniei publice

Hotararea Companiei Romprest Service S.A., din data de 15.12.2020

Avand in vedere degradarea accentuata a starii de curatenie in Sectorul l, cauzata de acumularea de depozite de deseuri necontrolate, depuse abuziv pe domeniul public, in contextul apropierii Sarbatorilor de Iarna,

In spiritul respectului pentru cetateni si pentru mediu si avand in vedere ca avem speranta ca Autoritatea contractanta> Consiliul Local al Sectorului 1, va analiza si va gasi o solutionare pe cale amiabila a acestui diferend, intr•un timp rezonabil pentru a se putea asigura prestarea serviciului in regim de continuitate de catre operatorul delegat,

Compania Romprest Service S.A. isi manifesta disponibilitatea de a organiza o actiune de colectare a tuturor depozitelor necontrolate existente in acest moment pe domeniul public, facand astfel, inca o data, dovada bunei credinte, de indata ce Autoritatea contractanta va face demersurile de a stinge conflictul prin achitarea, chiar si partinla, a debitelor inregistrate.

Solicitam Politiei Locale Sector 1, in exercitarea obligatiilor contractuale care ii revin, sa monitorizeze si sa sanctioneze corespunzator toate actiunile prin care se incalca regimului deseurilor, pentru a evita repetarea acestei situatii.

De asemenea, solicitam suportul populatiei, care, prin propria conduita si prin amendarea componamentului celor care incalca regulile de convietuire urbana, poate sa contribuie la pastrarea starii de curatenie.

Cu aleasa consideratie,

COMPANIA ROMPREST SERVICE SA,

Prin Director General Adjunct,

Bogdan Adimi”

Ce a transmis Clotide Armand

Clotilde Armad nu a salutat decizia luată de Romprest, deși este clar că situația chinuitoare pentru cetățenii din Sector 1 este provocată de plățile neonorate de Sector 1 către Romprest.

„Am înţeles că firma de salubrizare care ne-a lăsat gunoiul neridicat pe străzile din Sectorul 1 a comunicat că se apucă să strângă gunoaiele din această noapte. Foarte bine. Asta înseamnă că au ales să respecte obligaţiile contractuale faţă de cetăţeni”, a scris primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, joi, pe Facebook.

Pe 27 noiembrie Romprest anunţa că din iulie asigură „exclusiv din surse proprii sau atrase, cu angajarea de cheltuieli suplimentare”, serviciul de salubrizare în folosul cetăţenilor din Sectorul 1, iar conducerea companiei a decis să limiteze temporar şi gradual activităţile. Romprest sublinia că acea limitare temporară de activitate nu va afecta colectarea deşeurilor menajere de la populaţie şi de la agenţii economici.