Editura Evenimentul si Capital

Românii din Italia, în viziunea lui Matteo Salvini, ”Il Capitano”, omul de care se vorbește mult în peninsulă. Horoscop

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 9317 Vizualizari

Horoscop Eternul student, nu și-a terminat studiile de istorie nici după 16 ani de zile, Matteo este cucerit de stilul agresiv și naționalist al marei jurnaliste Oriana Fallaci. ”Furia și Mândria” devine cartea lui programatică. Matteo devine jurnalist, apoi, din anul 2013 preia conducerea Lega Nord. Discusul lui este direct, dur, spune lucrurile pe nume. Este ca un buldozer, un Piedone al verbului. Nu cunoaște politicul corect.

Horoscop Pe 9 februarie s-au născut Alice Walker, Joe Pesci, Josef Masopust, Cicerone Theodorescu, Constantin Baciu, Mircea Radu Iacoban, Dan Valentin Vizanty.

Horoscop În calendarul creştin ortodox, Sfinţii de santinelă la hotarul neantului: Nichifor, Marcel şi Pangratie. Nimic în „Kalendar”.

Horoscop O notă specială pentru comandorul Dan Valentin Vizanty, nom de guerre Mon Cher, de la a cărui naştere se împlinesc astăzi 108 ani. L-am redescoperit pe celebrul căpitan din Aviaţia Regală Română, acum câţiva ani, în corespondenţa de dragoste a tatălui meu, pilot pe FW-190 A6/R1 Panzerjaegerflugzeug, detașat ca ofițer român de legătură la Prima Armată a Aerului, la escadrila germană Luftwaffe Otto, nom de guerre, Harry.

Dragi lupi, padawani şi hobbiţi acest episod, pomenit de mine acum patru ani, a prilejuit o frumosă prietenie epistolară cu fata lui Dan Vizanty, Ana Maria Vizanti. O demnă fiică a unui tată celebru, pe măsura personalităţii pilotului. Ana-Maria, îţi mulţumesc din suflet pentru că, datorită ţie, amintirea comandorului Dan Vizanty este vie! Nu am uitat de sticla de şampanie! O să vină și rândul ei. Şi mi-a prilejuit şi mie, prin multele mărturii primite de la urmaşii celor care l-au cunoscut, să-l redescoper pe tatăl meu, pilotul pe avioane de asalt care distrugea tancurile bolșevice.

Doamnă primăriță generală Gabriela Firea, vă mai amintiți de mine? Nu trebuie să vă amintiți de mine, dar faceți în așa fel ca bucureștenii să-și amintească de eroii neamului care au salvat Bucureștii de la distrugere. Cei care au spus, ca mulți alții: pe aici, nu se trece! Comandorul din aviația regală, Dan Valentin Vizanty - merită să-i poarte numele o stradă din București, că doar Bucureștii i-a apărat, cu prețul vieții! Una nouă, ca să nu facem bucureștenilor neplăceri cu schimbarea documentelor de identitate! Se construiește atâta, apar așa de multe străzi și alei. Imi fac datoria să vă aminesc și anul acesta și o să vă amintesc mereu, măcar atâta să fac și eu pentru cel care l-a învățat pe tata arta cea mai înaltă a zborului, să fie cel mai bun în aer, cum să scape viu din război!

⃰ ⃰ ⃰

Horoscop Dragi lupi, padawani și hobbiți v-am spus adesea că am o familie mare, risipită de sărăcie în toată lumea. Seara trecută m-a sunat un văr de al doilea, dar de sânge, mult mai mic ca mine, ca vârstă, care are o mică afacere în construcții și instalații în Toscana. Mi-a povestit despre Matteo Salvini, ”Il Capitano” le-a vorbit luni, parcă, vărul meu este și consilier municipal.

Giorgio, îl chema Gheorghe pe vărul mău, dar și-a italienizat prenumele, s-a declarat încântat de discursul patronului Lega Nord .

Horoscop Matteo Salvini s-a născut pe 9 martie 1973 la Milano într-o familie obișnuită de mic burghezi. Eternul student, nu și-a terminat studiile de istorie nici după 16 ani de zile, Matteo este cucerit de stilul direct, agresiv și naționalist al marei jurnaliste Oriana Fallaci. ”Furia și Mândria” este cartea lui programatică. Matteo devine jurnalist, apoi din anul 2013, preia conducerea Lega Nord. Discusul lui este direct, dur, spune lucrurile pe nume. Este ca un buldozer, un Piedone al verbului. Nu cunoaște politicul corect. Când a preluat Lega Nord, aceasta era creditată cu 4,1% din voturi. Astăzi, la nici o lună de alegerile de pe 4 martie, Lega Nord și Noi con Salvini sunt creditate la cel puțin 14%. Și urcă. Aceasta poate înseamna că va face parte din coaliția de guvernare. Europarlamentar și consilier municipal în Milano. Divorțat, ca 87% dintre italieni, are doi copii superbi, Federico și Mirta. Nici Matteo nu este urât, deloc. Cu barbă și mustăți bine îngrijite, acum este departe de modelul lui din lunga lui tinerețea universitară, Ghe Guevara.

Într-o Italie invadată de musulmani și cu grave probleme economice, Matteo Salvini a găsit direcțiile către inima publicului: Stop invasione! și Basta Euro!

Horoscop Dar de ce era încântat vărul meu de discursul lui Matteo Salvini? Simplu, la adunarea de campanie electorală, ”Il Capitano” a fost întrebat ce părere are despre români, cei care lucrează în peninsulă, unii s-au naturalizat acolo, ca și vărul meu. Iată:

Ce părere am, ce părere am… ce este asta? Românii sunt rudele noastre de sânge. Românii, adică cei de la Roma… Proști au fost imperialii romani că au părăsit Dacia Felix! I-am lăsat în calea puhoaielor de slavi și huni și s-au sălbăticit, dar limba, tradiția romană, nu au uitat-o! Nu sunt nici mai hoți, nici mai breji ca noi, italienii. Vorbesc italiana mai bine ca mine, sau ca voi, muncesc mai mult ca noi, ca să trimeată niște amărâți de bani la copiii rămași în România. Ce părere am… ce părere am – asta este părerea mea!”

Horoscop Bun, părerea despre invadatorii musulmani este foarte clară: Go Home. Silvio Berlusconi, deja a promis că dacă se alege, vorba lui Caragiale, va expulza 600.000 de imigranți clandestini. Matteo vrea să-i trimeată pe toți acasă, de unde au venit: ”Trebuie să facem curățenie în Italia, stradă cu stradă, dacă va trebui!”

Matteo Salvini este omul de care vorbește toată Italia. Omul obișnuit, muncitor și cinstit cu speranță, comuniștii și cei de stânga, complicii invadatorilor musulmani, cu teamă.

Horoscop O singură problemă am. De ce i se spune ”Il Capitano”? În commedia dellarte, Il Capitano era unul dintre cele patru personaje mereu prezente. Dur și fanfaron, dar laș și duplicitar. Dar, probabil, că în epoca ”Forzza Italia!”, Il Capitano este căpitanul unei echipe de fotbal. Cine mai își amintește de commedia dell’arte?

Nu o să mă uit la un film, am mari probleme, cățelușa Miki nu se simte bine deloc, este prea grăsuță, după castrare s-a îngrășat brusc și prea mult. Sper să nu fie ceva grav, oricum în noaptea asta o veghez, nu o să dorm. După pisicuța Gina, Miki este animăluțul cel mai apropiat de sufletul meu. Doamne, ajută-mă să trec bine și încercarea asta!

UPDATE ora 07:35 Miki este mai bine, se deplasează cu greutate, numai putea să-și folosască lăbuțele din spate și se lingea tot timpul pe botișor. O s-o pun la cură de slăbire pe ea, dar și pe mine, însă o să-l sun pe doctorul Cristi Bobu, este prudent să fac așa. Dumnezeu este mare!

⃰ ⃰ ⃰

horoscop

BERBEC Combină farmecul personal cu tactul şi calmul necesare. Astăzi poţi să-ţi permiţi fantezii uitate, o raită prin magazine şi telenovele lacrimogene, nu se supără nimeni, dar te simţi bine. Climatul astrologic general este favorabil. Dacă reuşeşti să-ţi stăpâneşti nerăbdarea şi elanul, dinamica ta prodigioasă, ei bine, în acest caz ai numai de câştigat. După cum bine ştii „graba strică treaba”, mai ales vinerea.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro

Viscolul

24,00Lei

Generation P

26,00Lei

libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI
Tema zilei
22:55 COALIȚIA, pe MUCHIE de CUȚIT din cauza lui DRAGNEA? Se întețesc ATACURILE la PSD. „Fără noi NU ar fi FOST” 20:25 Legea offshore I-A ADUS lui Dragnea ÎNCĂ UN DUŞMAN. Noul val din PSD: „Nu contați pe votul meu pentru această porcărie” 14:02 Înregistrare cu un GREU DIN PSD: „Îl cheamă la DNA să spună că domnul preşedinte…” LA CINE SE REFERĂ? Breaking news 13:08 Războiul dintre Carmen Dan și Gabriela Firea s-a mutat la Parchet! L-a turnat omul primarului pe subalternul favoritei lui Dragnea? 13:07 ATENTAT POLITIC EȘUAT. Cum a reușit Liviu Dragnea să scape dintr-o nouă ambuscadă. Editorial de Dan Andronic. 11:35 SCANDAL MONSTRU în direct la Antena 3. EXISTĂ O CÂRTIŢĂ a SRI? În urma dezvăluirilor, CINEVA DIN PSD poate fi exclus. Alertă în politică 09:10 Dragnea şi Firea AU BĂTUT PALMA ÎN CEx pentru un SCOP COMUN. De abia AZI S-A AFLAT! Funcţie importantă... 09:08 Adevărata bombă de la CEx al PSD? LUI TĂRICEANU NU-I VA PLĂCEA... Breaking news în politică 08:49 Victorie amară pentru Dragnea. Există un SACRIFICIU NEŞTIUT. Puciştii vin puternic pe turnantă. NEWS ALERT 08:44 Contribuția noului Binom SRI – Parchetul General la rămînerea lui Liviu Dragnea în fruntea PSD. Gândul lui Cristoiu 08:43 Şi totuşi, FIREA L-A ÎNVINS PE DRAGNEA înainte de CEx. Avem un nou NR. 1 ÎN PSD. Breaking news 17:07 DEZVĂLUIRI incendiare din CEx al PSD. Momentul de COTITURĂ care l-a SALVAT pe Liviu Dragnea de la debarcarea din PSD 13:46 DRAGNEA anunță REMANIEREA: „Nu trebuie să rămână în GUVERN” 13:39 Dragnea A PĂŢIT-O RĂU! SĂ FIE MÂNA PUCIŞTILOR? Numai la asta nu se aştepta şeful PSD... Breaking news politic 12:25 „Problema PSD ului și a lui Dragnea nu este CORUPŢIA, ci PROSTIA ajunsă chiar la rang de VIRTUTE” 12:16 Trădare în CEx al PSD? Declaraţii incendiare ale lui Marian Oprişan: „NU MOR DE DRAGUL LUI DRAGNEA” Breaking news 10:22 Scandalul din CEx ajunge la acuzații grave. Cine din PSD dă de băut PROCURORILOR pentru a scăpa de DOSARE de evaziune FISCALĂ? Alertă 10:22 Previziunea lui ION CRISTOIU despre CEx PSD: „Se va SFÂRȘI prost” 10:21 Firea a aflat detaliile murdare din CEx al PSD. Dragnea va lovi năprasnic, dar ADEVĂRATA BOMBĂ vizează două nume din Guvern 10:20 Băsescu îl face pe Dragnea cu ou și oțet: Atât de nociv încât până la sfârşitul anului va trebui să plece

Articole salvate