Evenimentul Zilei > International > Românii din Diaspora. Culmea-culmilor: să te filmezi în timp ce jefuieşti
Românii din Diaspora. Culmea-culmilor: să te filmezi în timp ce jefuieşti

Românii din Diaspora. Culmea-culmilor: să te filmezi în timp ce jefuieşti

Mai nou, românii care jefuiesc în Italia au obiceiul de a filma atunci când sunt în acţiune.
Nici nu ştim cum să catalogăm gestul lor sau ce-or fi gândit ei în timp ce se expuneau camerei de filmat, care oglindea cu exactitate maximă cât de „pricepuţi” jefuitori sunt.

Vorbim de doi infractori români de 25 şi de 28 de ani, arestaţi în via Bunelleschi din Roma, de echipa de investigaţii a comisariatului de poliţie de la Lorenteggio şi care îi acuză de utilizare fără drept şi falsificare de carduri de credit şi de debit.

Poliţia a fost alertată de patronul unui magazin după ce doi bărbaţi au avut tentativa de a cumpăra un telefon expus într-o vitrină, folosind un card de credit ale cărui tranzacţii erau mereu refuzate de dispozitivul de plată pe care-l folosea magazinul.
Odată intraţi în magazin, simulând un control de rutină al patronului, agenţii de poliţie au verificat exact pe cei doi români care, conştienţi de pericol, s-au enervat brusc. Ba, mai mult, românul de 25 de ani, cu o mişcare fulgerătoare s-a debarasat de cardul cu care, cu puţin timp înainte de sosirea agenţilor, încercase să plătească un smartphone de 1.200 de euro. 
După o serie de verificări, agenţii au constatat că acel card aparţinea unei doamne, italiancă, ce fusese jefuită cu o oră înainte de conţinutul genţii, dar şi de smartphone. Aceasta a cerut imediat băncii să blocheze cardul chiar dacă românii jefuitori între timp reuşiseră să folosească documentul pentru câteva extrageri de numerar.

Şi, apropo de telefoane, exact odată cu aprofundarea anchetei asupra telefonului celular al răufăcătorului de 25 de ani, s-a aflat de către poliţişti că, împreună cu alţi complici, aveau obiceiul să filmeze furturile care le puneau în practică în dauna călătorilor nevinovaţi din metrou. 

Printre aceste filmări se afla chiar acela din dimineaţa de luni unde, după ce jefuiseră pe femeie şi de celular, l-au trântit pe jos călcându-l în picioare şi distrugându-l,  scrie Il Giornale.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: