Telefoanele revoluționare, special pentru bețivi. Ce vor păți prietenii alcoolului

Telefoanele revoluționare, special pentru bețivi. Ce vor păți prietenii alcoolului

Noi atribuții pentru smartphone-urile care ne ușirează viața.

Tehnologia avansează în ritm alert pentru a răspunde la nevoile multiple ale omenirii. Nu este neglijat nici segmentul celor care beau peste măsură și au nevoie de ajutor. Astfel, în curând vor apărea telefoanele inteligente care te vor avertiza că te poți expune riscurilor, din cauza cantității de alcool pe care o ai în organism.

Un studiu foarte interesant a fost realizat la celebra Universitate californiană Stanford din Statele Unite ale Americii.

Oamenii de știință au folosit modele noi de smartphone-uri în cadrul unor teste, iar dispozitivele au reușit să identifice subiecții care erau în stare de ebrietate, conform jurnaliștilor de la The Sun.

Telefoanele reușesc „să-i miroasă” pe cei care au consumat alcool pentru că sunt prevăzute cu senzori de mișcare ce pot să identifice un mers anormal.

O aplicaţie smartphone ne-ar  putea arăta locurile în care nu riscăm să ne îmbolnăvim

Toată viaţa noastră este în smartphone. Singuri ne vindem fără cale de întoarcere. Adevărul din spatele fenomenului

„Trebuie să învățăm să folosim această tehnologie pentru a ne servi de ea în domeniul sănătății publice”, a spus doctorul Brian Suffoletto, principalul cercetător care a condus acest studiu, de la Universitatea Stanford din California (SUA). Au participat voluntari cu vârste cuprinse între 21 și 43 de ani. Ei au consumat mai mult alcool, apoi li s-a spus că meargă în sus și în jos. Telefoanele le-au fost lipite de talie, cu ajutorul unor curele elastice.

Cercetătorii au reușit să observe nouă din 10 subiecți care au depășit limita legală a consumului de alcool. Doctorul Suffoletto vrea ca telefoanele să-i avertizeze pe oameni atunci când cantiatea de alcool consumată îi poate pune în pericol. „Doresc să-mi imaginez o lume în care, dacă oamenii ies în oraș să bea, la un nivel ce implică riscul, li se transmite și o strategie pentru a se ajuta”, a mai afirmat cercetătorul