Evenimentul Zilei > Actualitate > Mega-aroganță către agenții de poliție! „Pe stânga acolo, boss-ule, mă lași”
Mega-aroganță către agenții de poliție! „Pe stânga acolo, boss-ule, mă lași”

Mega-aroganță către agenții de poliție! „Pe stânga acolo, boss-ule, mă lași”

Un bărbat s-a filmat pe bancheta din spate a unei mașini de poliție și a postat clipul video pe o rețea de socializare, stârnind reacții pitorești din partea prietenilor, dar și comentarii din partea liderilor de sindicat ai polițiștilor.  

În clipul video postat, bărbatul se află pe bancheta din spate alături de un alt bărbat și o polițistă. La un moment dat, agentului care conduce i se vorbește ca unui șofer. Persoana care filmează îi spune să-l lase să coboare pe stânga.

Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Europol, a declarat la Antena 3 că „este o dovadă vie că nici în anul 2020, polițiștii nu au suficiente proceduri, prevederi legale cu privire la modul în care ei trebuie să acționeze în astfel de situații”. Acesta a declarat că întâmplarea este o „sfidare a organelor de poliție”.

„În realitate, nici în acest moment nu putem spune cu certitudine, dacă persoanele care sunt conduse la sediul Poliției pot fi disponibilizate de telefonul mobil, pe durata deplasării, sau nu”, a mai spus președintele Sindicatului Europol, subliniind că, ajunse la secție, suspecții sunt indisponibilizați de aceste dispozitive, potrivit https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/un-barbat-s-a-filmat-in-timp-ce-se-afla-in-masina-de-politie-si-ii-sfideaza-pe-agenti-pe-stanga-acolo-boss-ule-ma-lasi-1352472 .

Polițiștii sunt implicați constant în incidente serioase, cel mai recent fiind cel de luni, din județul Dâmbovița, când doi polițiști au fost solicitaţi la 112 să intervină după ce un bărbat se manifesta violent la adresa trecătorilor. Cei doi poliţişti sosiţi la faţa locului, în localitatea Văcărești, au fost întâmpinaţi de doi bărbaţi aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, care i-au tăiat cu o coasă.

În acest caz, poliţiştii au fost nevoiţi să facă uz de armă. După mai multe somaţii, unul dintre agresori a fost împuşcat în membrele inferioare şi în abdomen. Unul dintre poliţişti a fost transportat de urgenţă la Bucureşti și va suferi mai multe intervenţii chirurgicale pentru a nu-şi pierde funcţionalitatea degetelor.