Evenimentul Zilei > International > Român arestat în Italia după un comportament abominabil: Parteneră agresată și aproape desfigurată
Român arestat în Italia după un comportament abominabil: Parteneră agresată și aproape desfigurată

Român arestat în Italia după un comportament abominabil: Parteneră agresată și aproape desfigurată

Carabinierii stației Modica au arestat un cetățean în vârstă de 33 de ani, de origine română, care locuia la Modica de câțiva ani, acuzat de maltratare și vătămare corporală gravă.

Carabinierii au început anchetele după ce fosta sa parteneră a depus o plângere împotriva bărbatului cu care a locuit o perioadă.  Femeia a povestit cum luni întregi a suportat agresiunile românului, violență, amenințări și infracțiuni care au forțat-o să se mute înapoi la ea acasă.

Mai mult, tânăra a raportat că a fost violată de bărbat, rănită, bătută și amenințări. Bărbatul i-a ieșit chiar o dată în cale și a amenințat-o că o desfigurează, aruncându-i cu acid pe față sau că o omoară cu mâinile goale în public.

Carabinierii au filat casa femeii din apropierea Centrului istoric al orașului Contea, unde bărbatul a mers luni seară, pentru a-și duce la îndeplinire placul de a o ataca pe fosta parteneră. Bărbatul îi trimisese femeii mai multe mesaje audio cu amenințări cu moartea foarte grave și chiar i-a spart geamurile locuinței, aruncând cu cocktail-uri Molotov în ferestre.

Un scenariu negru a fost împiedicat după ce bărbatul a fost blocat și arestat de carabinieri, care au intervenit cu promptitudine. Potrivit relatărilor acestora, românul a izbucnit în adevărate crize de nervi și imprecații la adresa acestora când a observat că este somat de forțele de ordine.

Românul de 33 de ani este acum în arest la domiciliu, la dispoziția procurorului de serviciu al procurorului din Ragusa, în așteptarea procesului, urmând a fi judecat pentru hărțuire, maltratare și vătămare corporală, informează stiridiaspora.ro care preia blogsicilia.it.

Tot miercuri, autoritățile din Austria au anunțat un caz şocant de pedofilie, în care a fost implicat, din nefericire, tot un român. Este vorba despre un bărbat de 49 de ani, din judeţul Maramureş care a abuzat o copilă o lungă perioadă de timp. Magistraţii tribunalului din Viena au decis să îl condamne la 7 ani în spatele gratiilor şi au cerut autorităţilor române să colaboreze pentru că individul să îşi ispăşească pedeapsa în ţara noastră.

Bărbatul în vârstă de 49 de ani este din Baia Mare şi a fost trimis în spatele gratiilor de autorităţile austriece printr-o decizie definitivă dată la un an după comiterea faptelor. Potrivit anchetatorilor, în anul 2017 bărbatul ar fi abuzat o copilă în vârstă de 12 ani şi ar fi filmat-o fără să ştie în timp ce întreţineau relaţii sexuale.