Românii cărora statul le dă mai mulți bani în 2015

Românii cărora statul le dă mai mulți bani în 2015

Chiar dacă reducerea unor taxe afectează bugetul țării, Guvernul majorează veniturile anumitor categorii sociale și profesionale.

Dacă unele dintre aceste majorări s-au produs deja, altele urmează să se întâmple.

Astfel, primii beneficiari de pe urma acestor majorări sunt românii plătiți cu salariul minim pe economie. Venitul acestora a crescut până la 975 lei, de la începutul acestui an, urmând să mai facă un salt de la 1 iulie 2015, până la 1.050 lei/lună.

O altă categorie profesională avantajată anul acesta o reprezintă profesorii. Salariile personalului didactic şi auxiliar didactic au crescut cu 5%, începând cu 1 martie, și urmează să mai urce cu alte 5%, de la 1 septembrie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Totodată, de la începutul acestui an, au fost majorate salariile personalului din sistemul public sanitar şi din sistemul public de asistenţă socială cu 100 de lei.

Și pensionarii au de câștigat în 2015. Pensiile au fost indexate, anul acesta, cu 5%. „În anul 2015 valoarea punctului de pensie se majorează cu 5% respectiv de la 790,7 lei la 830,2 lei”, se arată în Programul de Convergență 2015-2018, transmis la Bruxelles.

Statul a decis să susțină financiar mai mult familiile cele mai sărace, pensionarii şi persoanele

cu dizabilităţi. Și alocaţiile sociale ale acestora au crescut în acest an.