Evenimentul Zilei > Social > Românii care terorizează plajele din Grecia. Manele, țipete de copil și obiceiuri proaste, vacanțele sunt distruse
Românii care terorizează plajele din Grecia. Manele, țipete de copil și obiceiuri proaste, vacanțele sunt distruse

Românii care terorizează plajele din Grecia. Manele, țipete de copil și obiceiuri proaste, vacanțele sunt distruse

Numărul românilor care preferă o vacanță în insulele grecești, în locul uneia pe Litoralul românesc este în creștere. Prețurile mari, din stațiunile de la Marea Neagră, comparativ cu condițiile precare de cazare și masă sunt suficient de convingătoare pentru a-i face pe turiștii români să-și caute alte destinații de vacanță. Iar după ridicarea restricțiilor nimic nu mai pare că-i reține în țară, pe perioada vacanțelor.

Chiar dacă merg în străinătate să-și petreacă vacanțele, mulți dintre concetățenii noștri nu renunță la obiceiurile (unele proaste) de acasă. Iar unul dintre acestea este muzica – în special manele – ascultată cu volumul la maxim.

Se întâmplă și pe plajele din Grecia, spre nemulțumirea – nu a localnicilor, bucuroși de câștigurile aduse de turiști – altor compatrioți veniți să-și petreacă vacanțele aici. Mai mulți români care au ajuns în Grecia crezând că vor scăpa de gălăgia și haosul de pe litoralul românesc, se declară nemulțumiți că se aud manele la maximum în boxe portabile pe plajă.

Oamenii spun că ar fi vrut să se bucure de soarele mediteranean în liniște, fără acompaniament sonor.

Manele pe plajele din Thassos

Astfel, o femeie nemulțumită a postat pe un grup de Facebook, destinat turiștilor care vor să viziteze Thassos, un mesaj mai mult decât edificator. Ea a vorbit despre turiștii români care ascultă manele cu volum ridicat pe plajă, despre copiii care țipă și despre tot astfel de chestii urate.

„Probabil că îmi voi lua hate, dar țin să le mulțumesc conaționalilor noștri care de 2 zile au ajuns în Thasos mai la sud așa…și care ne explică clar și răspicat cum e treaba cu Carmen Chindris și ochelarii ei de soare pe plajă, cum e cu hăhăială aia de autobază, mamikilor adepte ale perentingului modern care își lasă copiii să țipe și să urle că nu primesc telefonul că așa e învățătura de acasă fără să se gândească că deranjează juma de plajă, și tuturor românilor care după ce au terfelit litoralul românesc acum au venit să-l strice și pe al grecilor.

Eu înțeleg că e loc sub soare pentru toată lumea, dar dacă eu nu vin să vă deranjez cu hard rock-ul ascultat de mine în căști, voi de ce veniți să deranjați cu boxa pe plajă?? Dacă copilul meu înțelege când ai spun că mai târziu va primi telefonul acum să se bucure de soare și apă, ai vostri de ce trebuie să urle și să vorbească urat??”, a transmis turista citată de Antena 3.

Mesajul turistei românce

Ea arătat că toată lumea a venit în concediu să se relaxeze și să-și încarce bateriile, însă fiecare trebuie să respecte pe ceilalți.

„În concediu suntem toți și toți am venit aici să ne relaxăm și să ne încărcăm bateriile, dar dacă am venit aici și nu am rămas la Eforie înseamnă că nu căutăm atmosfera de acolo și prin urmare vă rog dacă cumva sunteți pe acest grup încercați că seară după ora 23 să ascultați manele în surdină, dimineață pe plajă să auziți valurile marii și nu cum se jelește un lăutar că l-a lăsat piranda și la terase.

La terase măcar dacă tot vreți să mâncați doar acolo unde e scris în română și au și ciorbă de burtă măcar nu-i deranjați pe ceilalți care optează pentru alte taverne. În speranța că va ajunge la voi mesajul meu, va mulțumesc anticipat și îmi doresc să nu ne mai întâlnim pe nici o plajă că prea le-ați stricat pe toate”, a transmis turista citată de Antena 3.