Vești incredibile despre vacanțele în Grecia. Guvernul de la Atena tocmai a anunțat decizia

Vești incredibile despre vacanțele în Grecia. Guvernul de la Atena tocmai a anunțat decizia Sursa: Dreamstime.com

Miercuri, Guvernul atenian a anunțat că va înlătura obligativitatea purtării măștilor de protecție în spațiile publice închise, dar și în interiorul aeronavelor comerciale. Măsura va intra în vigoare de la 1 iunie, motiv de bucurie pentru turiștii care aleg destinația Grecia în vara aceasta.

Această veste vine după ce Agenţia Europeană de Siguranţă a Aviaţiei și Centrul European pentru Prevenirea și Combaterea Bolilor au transmis că purtarea măștilor de protecție în aeroporturile europene nu va mai fi obligatorie, începând cu data de 16 mai.

Grecia renunță la masca de protecție de dragul turiștilor

Thanos Plevris, ministrul Sănătății grec, spune că, totuși, masca va rămâne obligatorie în unitățile sanitare, aziluri de bătrâni sau în cazul transportului public în comun.

Ne puteți urmări și pe Google News

Încă de la începutul lunii martie, Grecia a renunțat la obligativitatea de a fi purtată masca de protecție în baruri, restaurante, localuri sau cluburi de noapte, iar de la 1 mai, grecii au renunțat și la necesitatea de a fi prezentat un certificat verde, măsură ce va rămâne în vigoare până la data de 31 august, pe toată durata sezonului estival.

Miercuri, 4626 de noi cazuri de infectare cu COVID-19 și 19 decese au fost raportate în Grecia, conform Hotnews.

Grecia ridică restricțiile impuse în contextul pandemiei

Potrivit ultimelor informații, măsura va fi în vigoare pe tot parcursul sezonului turistic de vară. Autoritățile de la Atena speră că, astfel, numărul turiștilor care își vor petrece vara în stațiunile grecești va crește, iar veniturile pe care le vor genera vor contribui la revenirea economiei grecești, după cum relatează Capital.

Grecia este una dintre cele mai populare destinații turistice de vară din sudul Europei. În 2019, țara a atras peste 33 de milioane de vizitatori, majoritatea din Marea Britanie și Germania.

Turismul în Grecia, extrem de profitabil

De regulă, sezonul turistic începe în Grecia după sărbătorile Paștelui ortodox, în acest an după data de 24 aprilie. Grecia se așteaptă la un număr mare de vizitatori, iar oficialii estimează că veniturile obținute din activități de turism vor ajunge la 80% din nivelurile din 2019, un an record înainte de pandemie.

Pe de altă parte, Grecia a crescut eficiența campaniei de vaccinare împotriva COVID. Dintr-o populație de 11 milioane de locuitori, aproximativ 72% sunt complet vaccinați. Totuși, în luna septembrie, măsurile vor fi reevaluate, iar în funcție de evoluția cazurilor de infectare, vor fi reintroduse sau nu, a mai spus ministrul.

Grecia face parte dintre destinațiile de vacanță preferate de turiști, așa că autoritățile au decis să suplimenteze cu 50% personalul care deservește vămile din nord. Decizia a fost luată pentru a evita cozile imense formate în plin sezon turistic.