Evenimentul Zilei > Social > Cât costă un șezlong pe plajele de pe litoralul românesc. Veți plăti mai mult decât dacă l-ați cumpăra din magazin
Cât costă un șezlong pe plajele de pe litoralul românesc. Veți plăti mai mult decât dacă l-ați cumpăra din magazin

Cât costă un șezlong pe plajele de pe litoralul românesc. Veți plăti mai mult decât dacă l-ați cumpăra din magazin

Cele mai mari prețuri sunt în stațiunea Mamaia, între 50 și 100 de lei pe zi. În restul stațiunilor tarifele pentru un șezlong sunt între 20 și 40 de lei pe zi. Și cazarea este mai scumpă în acest an cu 15-20%.

Nu doar cazarea s-a scumpit pe litoralul românesc ci și șezlongurile. Cea mai scumpă stațiune din acest punct de vedere este Mamaia. Pe plajele din această stațiune, un șezlong poate fi închiriat la prețuri cuprinse între 50 de lei și 100 de lei. Un baldachin poate fi închiriat chiar și cu 200 de lei pe zi. Asta în condițiile în care în magazine un șezlong costă între 150 și 200 de lei.

Mai ieftin în restul stațiunilor

În Constanţa, prețurile sunt mult mai mici. Un şezlong la Plaja Modern costă 20-25 de lei, în timp ce în Năvodari se găsesc şezlonguri şi la 15 lei pe zi. Prețurile vor suferi cu siguranță modificări în weekend-uri și când va fi atins vârful de sezon.

Plajele din Constinești nu au fost încă amenajate, dar administratorii spun că vor fi aceleași prețuri ca și anul trecut, adică 30 de lei pentru șezlong și 150 de lei pentru un baldachin. În Eforie Nord și Eforie Sud, prețul unui sezlong este acum, de 20 de lei pe zi. Același preț este și pe plajele din Mangalia și 2 Mai.

În Vama Veche, preţul pentru un şezlong poate fi în jur de 30 de lei. În weekend, preţurile ar putea sări de 40 de lei, potrivit radioimpuls.ro.

Cât costă un sejur la mare

Vacanțele pe litoralul românesc vor fi mai scumpe în acest an. Creșterile de preț sunt între 15 și 20% față de anul trecut. Sunt și hotelieri care au majorat tarifele doar cu 10%. Aceștia spun că nu vor face profit, dar își vor fideliza clienții pentru sezoanele viitoare.

Mamaia rămâne cea mai scumpă stațiune de litotralul românesc. Cel mai ieftin sejur, pentru șapte nopți la un hotel de 3 stele va costa 1.500 de lei. Nu include însă masă și nici alte facilități. La un hotel de 4 stele, un sejur de șapte nopți cu mic dejun va costa minim 2000 de lei, unul cu demipensiune 3500 de lei, iar un concediu în regim all-inclusiv poate ajunge și la 9.000 de lei în vârf de sezon.

Sejururi mai accesibile la preț sunt în stațiunea Venus, dar și în Jupiter și Neptun. Prețurile pleacă de la 1.400-1.600 de lei și pot ajunge la maxim 4.000-6.000 de lei. Cea mai ieftină staţiune de pe litoral rămâne Eforie, unde un sejur ajunge de șapte nopți costă între 1.300 şi 3.000 de lei.