Evenimentul Zilei > Justitie > Românii care au dat o mega lovitură în Austria au fost prinși. Depozitul Iphone a fost prădat!
Românii care au dat o mega lovitură în Austria au fost prinși. Depozitul Iphone a fost prădat!

Românii care au dat o mega lovitură în Austria au fost prinși. Depozitul Iphone a fost prădat!

După un an de investigații, polițiștii din Austria au reușit să îi prindă pe membrii unei grupări, care, potrivit presei locale, a fost catalogat jaful anului 2019.

În total 4500 telefoane, dintre care 3500 iPhone-uri de ultimă generație, au fost furate în urmă cu un an dintr-un depozit al unui operator mobil din Korneuburg, Austria. După aproape 1 an, poliția vieneză a făcut primele arestări, informează retetesivedete.ro!

Jaful a avut loc pe 8 decembrie 2019, iar hoții au reușit să fugă cu 4.500 de telefoane mobile la prețuri ridicate, inclusiv 3.500 de iPhone, au fost furate în timpul unei spargeri spectaculoase în depozitul unui operator de telefonie mobilă din districtul Korneuburg. Aproape un an mai târziu, poliția a arestat patru români cu vârste cuprinse între 25 și 55 de ani, a raportat marți poliția din Viena. Bărbații care stau după gratii în Eisenstadt nu vor să vorbească, în timp ce bunurile furate sunt de negasit.

Doi dintre români au fost deja condamnați în luna noiembrie: un bărbatul de 55 de ani, din județul Alba, care a fost prins în august în România și a primit 4 ani de închisoare precum și un tânăr de 28 de ani care a fost condamnat la 5 ani și jumătate, spune site-ul puls24.at .

Casa de Papel, varianta românească

Potrivit poliției vieneze, lovitura a necesitat o planificare îndelungată și un nivel ridicat de profesionalism.

Echipați cu hamuri și cabluri de urcare, spărgătorii au ajuns la acoperiș, unde au coborât printr-o trapă în depozitul securizat al operatorului de telecomunicații. Apoi au folosit cabluri auto-fabricate pentru a aduce 4.500 de telefoane mobile, care aveau o greutate totală de 1,9 tone, pe acoperiș. De acolo, bunurile furate au fost aduse peste gardul din afara zonei folosind o tiroliană, se mai arată în articolul publicat de retetesivedete.ro.

De asemenea, bărbații și-au închiriat propriul depozit la o anumită distanță de locul crimei, pe care l-au folosit pentru pregătirea și depozitarea temporară a bunurilor furate. Telefoanele mobile au fost apoi ambalate în diferite containere și trimise în afara țării.

Hoții prinși, marfa de negăsit

Deși cei patru suspecți au fost prinși, nu există nici urmă de telefoanele furate. Purtătorul de cuvânt al poliției, Christopher Verhnjak a declarat că doar câteva dintre terminale au apărut în Serbia și România.

Hoții au fost prinși după căutări făcute în toată Europa, până în Scandinavia, și cu ajutorul anchetatorilor români. Suspecții, care ar fi apărați de avocați cunoscuți și foarte costisitori, au refuzat să facă vreo declarație despre acțiunea lor.