Evenimentul Zilei > Sport > România vrea să preia mai multe meciuri de la Euro. Ministrul Sportului a făcut anunțul
România vrea să preia mai multe meciuri de la Euro. Ministrul Sportului a făcut anunțul

România vrea să preia mai multe meciuri de la Euro. Ministrul Sportului a făcut anunțul

După ce Roma și Bilbao, orașe-gazdă din primele două cele mai afectate țări de noul coronavirus, au luat în calcul retragea din organizare meciurilor pentru Campionatul European, România și-a arătat disponibilitatea de a găzdui mai multe partide din acest turneu final, față de cele patru stabilite deja.

Euro 2020 a fost amânat pentru vara anului viitor (11 iunie și 11 iulie 2021), din cauza pandemiei de coronavirus. Între timp, Roma și Bilbao, două dintre cele 12 orașe-gazdă ale competiției, ar putea să se retragă din organizarea meciurilor. România are programte 4 partide de la Euro, trei din grupe și unul din „optimi”, iar toate se vor desfășura la București, pe „Arena Națională”. Dacă Roma și Bilbao se vor retrage, atunci UEFA va împărți partidele alocate acestor orașe celorlalte „gazde”.

Ionuț Stroe, Ministrul Tineretului și Sportului, a confirmat disponibilitatea României de a prelua mai multe meciuri de la Euro 2020, decizie luată după o duscuție purtată cu premeirul Ludovic Orban și Răzvan Burleanu, președintele FRF.

Pot să confirm că Bucureştiul va găzdui în mod sigur cele 4 meciuri din calendarul EURO 2020 care s-a amânat cu un an. Din păcate, există în Europa oraşe dintre cele organizatoare care resimt mult mai dur impactul acestei pandemii şi deja au anunţat, oficial sau nu, că au dificultăţi în a-şi onora angajamentul luat pentru anul acesta.

În acest context pot spune foarte clar şi limpede că noi ne afirmăm disponibilitatea în a prelua organizarea acestor meciuri. Pentru că este o chestiune care ţine de onoarea, ţine de imaginea şi posibilităţile acestei ţări. Acest lucru l-am discutat şi cu premierul Ludovic Orban, l-am comunicat şi preşedintelui Federaţiei Române de Fotbal, cu care am discuţii constante… şi suntem dispuşi să organizăm mai multe meciuri la Bucureşti în EURO 2020”, a afirmat Ionuț Stroe.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: