Evenimentul Zilei > Social > România va fi lovită în moalele capului. Meteorologii anunță temperaturi de foc în țara noastră
România va fi lovită în moalele capului. Meteorologii anunță temperaturi de foc în țara noastră

România va fi lovită în moalele capului. Meteorologii anunță temperaturi de foc în țara noastră

Un val de aer tropical va face România să se lichefieze în perioada următoare. Vor fi temperaturi extrem de ridicate, peste normalul acestei perioade, după cum au anunțat specialiștii de la ANM.

România se va confrunta, în perioada următoare, cu un val teribil de căldură, neobișnuit chiar și pentru această perioadă a anului. Conform anunțului făcut de meteorologi, în unele zone ale țării, temperaturile vor ajunge și la 38 de grade. Aceste maxime greu suportabile, vor fi resimțite și mai puternic de organism, iar în aceste condiții trebuie să ne luăm măsuri de prevedere. Cea mai importantă este hidratarea.

Peste România va veni un val neobișnuit de caniculă

„Mâine, 35-36 de grade în Câmpia de Vest. Același ecart al valorilor de temperaturi până la 36 de grade, tot în partea de vest a țării, miercuri, după care de joi și sfârșitul de săptămână va putea fi caracterizat e valori de temperaturi în creștere până la 37 de grade inclusiv în partea de vest și sud a țării, inclusiv în Capitală, 35-36 de grade.

În aceste condiții, disconfortul termic va fi unul deosebit de accentuat. Vor mai fi izolat posibile precipitații slabe în prima parte a săptămânii, în special în zona de munte și local în partea de sud și sud-est a țării”, a fost anunțul pe care l-a făcut Elena Mateescu, directorul ANM, la Antena 3.

Este o masă de aer tropical, explică specialiștii de la ANM

„Așadar, o vreme caniculară pentru sfârșitul primei luni din această vară, dar și începutul lunii lui cuptor. Cel puțin până în jurul datei de 10 iulie ne așteptăm ca, într-adevăr, masa de aer tropical să persiste în zona țării noastre și să fie caracterizată de valori de temperaturi de până la 37-38 de grade și temperaturi resimțite mult peste 38 de grade”, a mai anunțat meteorologul.

Mâine, temperaturile vor fi foarte ridicate în vestul și sud-vestul României, unde vremea va fi caniculară. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unități.

Cerul se va menține senin în aproape toată țara, mai puțin la munte, sud și sud-estul țării, unde vor exista înnorări în primul interval al zilei și ploi de scurtă durată însoțite de descărcări electrice. De altfel, vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări de scurtă durată în timpul precipitaților.