Patruzeci şi şase de persoane au avut nevoie de asistenţă medicală înainte şi în timpul meciului România – Ungaria, scor 1-1, disputat, sâmbătă, pe Arena Naţională, în preliminariile Euro-2016, a declarat pentru MEDIAFAX, Bogdan Opriţa, coordonator SMURD Bucureşti.

"46 de persoane au avut nevoie de asistenţă medicală înainte şi în timpul meciului. 12 dintre acestea au fost duse la spital, trei la spitalul Pantelimon şi nouă la Floreasca. Motivele: diabet, fracturi toracice, fractură membru inferior, traumatisme craniocerebrale minore. Singurul caz mai grav a fost al unui tânăr de 26 de ani, care a suferit o criză de epilepsie. Toţi au fost români, cu o excepţie – o tânără de 23 de ani, care a suferit o tulburare de ritm", a declarat Opriţa.

Aproximativ 30 de suporteri români au fost duşi la secţiile de poliţie, pentru cinci fani s-a dispus sancţiunea de a merge la stadion un an, iar mai multe persoane au avut nevoie de îngrijiri, la meciul România – Ungaria, a declarat Irina Drăgan, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române.

"În zona special amenajată pentru fanii unguri s-au înregistrat incidente. În prima repriză a fost un moment tensionat cauzat de cele două galerii, care au aruncat cu obiecte pirotehnice dintr-un sector în altul şi s-a impus intervenţuia jandarmilor pentru a putea continua partida în condiţii de siguranţă. Nu s-a impus evacuarea galeriilor, dar au fost persoane scoase din stadion în vederea stabilirii identităţii şi aplicării măsurilor legale. Ca şi date preliminare, aproximativ 30 de pesoane au fost conduse la poliţie pentru stabilirea identităţii şi efectuarea de verificări privind săvârşirea de diverse infracţiuni, deţinere şi folosite de materiale pirotehnice, adresare de injurii şi participare la scandal. Din câte cunosc, toţi sunt de naţionalitate română. Pentru alţi cinci suporteri români s-a dispus deja sancţiunea de interzicere de a merge la stadion pentru un an", a declarat Irina Drăgan pentru MEDIAFAX.

Irina Drăgan a afirmat că suporterii unguri veniţi în grup neorganizat urmează să fie conduşi până la ieşirea din Capitală, iar cei veniţi cu trenul până la gară, de unde vor pleca pe acelaşi traseu pe care au venit. "Fanii maghiari vor fi preluaţi de forţele de ordine din judeţele pe care le vor tranzita. Niciun suporter maghiar nu a fost reţinut, dar asta este o situaţie preliminară, mâine vom face o comunicare oficială, misiunea este încă în desfăşurare", a precizat Drăgan.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei a afirmat că nu cunoaşte numărul persoanelor care au necesitat îngrijiri medicale, dar poate confirma că au existat mai multe cazuri: "În ceea ce priveşte persoanele care au necesitat îngrijiri medicale şi starea lor, vor comunica cei de la Ambulanţă şi ISU. Nu cunosc numărul celor care au necesitat îngrijiri medicale, dar pot să vă confirm că au fost. Cei de la ISU şi Salvare au evidenţa lor".

Conform unor surse medicale, mai mulţi fani au avut nevoie de îngrijiri după ce au suferit contuzii la nivelul membrelor, însă printre aceştia nu se află niciun suporter maghiar.