Evenimentul Zilei > Sport > Veste uriașă pentru naționala României în toiul nopții. Doar așa puteam să ne calificăm
Veste uriașă pentru naționala României în toiul nopții. Doar așa puteam să ne calificăm

Veste uriașă pentru naționala României în toiul nopții. Doar așa puteam să ne calificăm

Mari semne de întrebare legate de posibilitatea disputării, duminică, a jocului dintre România și Norvegia. Nordicii nu au ajuns la București.

UPDATE 3: Nordicii nu au putut să ajungă la București, așa cu reprezentanții UEFA au decis ca meciul să fie anulat. Partida nu va fi reprogramată și, foarte probabil, jocul va fi câștigat la „masa verde” de „tricolori”.

„UEFA ne-a informat că „în urma cazului pozitiv înregistrat în lotul Norvegiei și după întâlnirea din această seară cu autoritățile guvernamentale, Federația din Norvegia nu va călători în România pentru a disputa partida din Liga Națiunilor programată mâine. Astfel, partida România-Norvegia nu se va mai disputa”. Consecințele anulării partidei rămân a fi stabilite de Comisia de Disciplină UEFA”, au transmis oficialii Federației Române de Fotbal, sâmbătă seara.

Au sperat că pot să ajungă duminică

UPDATE 2: Norvegienii nu au primit acceptul de-a zbura spre București, deși ar fi trebuit să ajungă în țara noastră cu 24 de ore înaintea disputării meciului. Fiind vorba despre o situație specială, UEFA ar putea să nu decidă meci pierdut de nordici la „masa verde”. Situația se va complica dacă „roș-albii” nu ajung duminică pentru a disputa jocul.

UPDATE 1: În această după-amiază, oficialii Federației de Fotbal de la Oslo au avut o întâlnire cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate și cu cei ai Ministerului Sănătății. Reprezentativa norvegiană a primit acceptul pentru a zbura spre București.

În tur ne-au zdrobit cu 0-4

Naționala de fotbal a României trebuie să evolueze, duminică, de la ora 21.45, de „Arena Națională”, împotriva reprezentativei din Norvegia. Jocul contează pentru grupele din Liga Națiunilor, iar în tur nordicii s-au impus cu scorul de 4-0. Partida este însă pusă în pericol. Și asta pentru că nordicii ar fi trebuit să plece de la Oslo în această dimineață și să ajungă la București după-amiază.

Însă, autoritățile norvegiene nu au dat „undă verde” pentru ca naționala de fotbal să ajungă în România. Cauza este legată de fundașul dreapta Omar Elabdellaoui, cel care a fost depistat pozitiv cu coronavirus și a trebuit să fie plasat în carantină. Cert este că Norvegia nu va ajunge astăzi la București și se caută o soluție pentru ca fotbaliștii să joace confruntarea de pe „Arena Națională”.

O singură victorie în patru meciuri

Asta înseamnă că ei vor trebui să plece mâine dimineață de la Oslo și să aterizeze pe Aeroportul Otopeni după-amiază. Astăzi, nordicii aveau programate conferința de presă și antrenamentul oficial.

Meciul ar putea și să fie reprogramat la o dată ulterioară stabilită de UEFA, dar norvegienii ar putea și să piardă la „masa verde”. Până acum, naționala României a obținut următoarele rezultate în Liga Națiunilor: 1-1 cu Irlanda de Nord, 3-2 cu Austria, 0-4 cu Norvregia, 0-1 cu Austria.

Ultimul meci al campaniei, cu Irlanda de Nord, în deplasare

Naționala lui Mirel Rădoi încheie campania, miercuri, 18 noiembri, în Irlanda de Nord, confruntarea fiind programată la Belfast, de la ora 21.45.

România – Norvegia echipe probabile

România: Tătărușanu – Nedelcearu, Mitrea, Toșca – Cr. Manea, Bicfalvi, R. Marin, Camora – Man, Alibec, Al. Maxim
Antrenor: Mirel Rădoi
Rezerve: Lazar, Bălgrădean, Mogoș, I. Cristea, V. Crețu, Țâru, C. Ganea, Albu, Nistor, Fl. Tănase, Al. Băluță, G. Pușcaș

Norvegia: Jarstein – Linnes, Strandberg, Ajer, Aleesami – Johansen, Berge, Odegaard, M. Elyounoussi – Sorloth, Haaland
Antrenor: Lars Lagerback
Rezerve: Hansen, Rossbach, Rosted, Lode, Ostigard, Henriksen, Fossum, Thorsby, Berg, Juklerod, J. King, Hauge