Evenimentul Zilei > Social > România va avea patru vaccinuri împotriva Covid-19. Când se vor livra primele doze
România va avea patru vaccinuri împotriva Covid-19. Când se vor livra primele doze

România va avea patru vaccinuri împotriva Covid-19. Când se vor livra primele doze

În aprile, România o să aibă la dispoziție patru vaccinuri anti-Covid-19, anunță Lt. col. dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare.

Lt. col. dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, anunță că, începând din aprilie, România o să aibă la dispoziție patru vaccinuri anti-Covid-19. Cel de-al patrulea vaccin este produs de compania Janssen, filiala belgiană a companiei Johnson & Johnson. Dozele urmează să ajungă în România în luna aprilie, după ce vaccinul va primi autorizație.

„După cum ştim, compania Johnson & Johnson şi-a depus documentaţia pentru a obţine autorizaţia de la Agenţia Europeană a Medicamentului. Asta înseamnă, că în aprilie am avea primele doze. Este un vaccin tot pe bază de vector viral, pe adenovirus uman, eficacitatea e similară cu cea de la Astra Zeneca, însă avantajul este că e suficient să administrăm o singură de vaccin. Temperatura de păstrare este obişnuită. Aşa ne va permite accelerarea campaniei de vaccinare. Aşa cum ştim, am fost în situaţia să frânăm accelerarea campaniei de vaccinare”, a spus Valeriu Gheorghiţă, la Digi FM.

România va avea puse la dispoziție patru vaccinuri anti-Covid-19

În România, pentru imunizare sunt folosite vaccinurile dezvoltate de Pfizer/BioNTech, Moderna și AstraZeneca.

Printre altele, Valeriu Gheorghiță a mai făcut și precizări despre condițiile care trebuie îndeplinite pentru ca restricțiile să fie ridicate.

„Măsurile restrictive pot fi ridicate dacă avem trei condiţii îndeplinite, să avem un număr foarte mare de populaţie vaccinat, să nu avem tulpini virale circulante şi un al treilea lucruri important să avem cât mai multe dovezi a scăderii ratei incidenţei prin vaccinare. Prin vaccinare, procentul celor care fac boala simptomatică e redus foarte mult. La Astra Zeneca studiile arată un procet de 67%, nivelul e foarte ridicat din viaţa de zi cu zi”, a mai precizat medicul.

CITEȘTE ȘI Vine valul trei al pandemiei! Când va exploda din nou numărul de cazuri

CITEȘTE ȘI OMS lansează „premiul” COVID-19 pentru săracii lumii. În ce condiții pot primi banii

CITEȘTE ȘI  Uluitoarea inginerie Vlad Voiculescu

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.