Din păcate, ţara noastră atinge, rând pe rând, recorduri negative. Este în fruntea țărilor codașe la reciclare și care sufocă mediul înconjurător cu fel și fel de deșeuri. Având în vedere că România se situează printre ultimele locuri în Europa atât în ceea ce privește calitatea mediului înconjurător, cât și a implicării voluntare în acțiuni de ecologizare, Asociația C.A.R.P. „OMENIA” București a inițiat, la nivelul Capitalei și al localităților limitrofe, o amplă campanie de ecologizare și reciclare.

Şase tone de gunoi, în 2015

Asociaţia a transmis o adresă Guvernului României, primarului Capitalei şi primăriilor de sectoare, reprezentanţilor societăţii civile şi membrilor Consiliului Economic şi Social, prin care face cunoscută această campanie, inițiată de către persoanele vârstnice care își doresc un mediu mai curat pentru copiii şi nepoții lor, iar rezultatele bune n-au întârziat să apară.

Astfel, dacă în anul 2015 au fost colectate peste 6 tone de deșeuri de plastic, hârtie, carton, aluminiu, sticlă, anul 2016 este unul în care vârstnicii au colectat, în mod voluntar, peste 14 tone de deșeuri reciclabile.

„Lansez un apel către dumneavoastră, reprezen tanți ai mass-media, parte a societății civile, de colaborare şi promovare a acţiunilor de ecologizare întreprinse de Asociaţia noastră, să ne sprijiniți în promovarea activităților noastre, urgentând astfel implementarea Directivei Uniunii Europene privind colectarea selectivă a deşeurilor şi protecţia mediului înconjurător a cărei nerespectare atrage sancţiuni drastice, dar şi pentru promovarea acţiunilor civice. Mai multe informaţii puteţi găsi pe www. carp-omenia.ro sau pe postul nostru de televiziune online: www.omeniatv.ro“, ne-a declarat Gheorghe Chioaru, preşedintele C.A.R.P. OMENIA.